Ripple

Ripple’s partner MoneyGram bundelt krachten met Amazon en Google

Het geldverwerkingsbedrijf en partner van Ripple, genaamd MoneyGram zet zijn digitale transformatie voort door een ‘multi-cloudstrategie‘ aan te gaan samen met Google Cloud en Amazon Web Services.


Nieuwe geavanceerde technologieën

MoneyGram zal gebruik maken van Amazons web service om zijn transacties te versnellen. Ondertussen gaat Google Cloud helpen om de ervaring van de klanten van MoneyGram te verbeteren door hun gedrag te analyseren.

Kamila Chytil, de COO van MoneyGram, legt uit dat het bedrijf al jaren bezig is met het toepassen van geavanceerde technologieën. Bovendien ondergaat elke branche momenteel een digitale transformatie. Kamili Chytil zei hierover het volgende:

“Onze digitale transformatie heeft het bedrijf in staat gesteld zijn activiteiten te stroomlijnen en de kosten aanzienlijk te verlagen”,

In december 2019 begon MoneyGram ook Visa Direct te gebruiken, waardoor klanten bijna onmiddellijk geld over konden maken.


Digitalisering is ook winstgevend

MoneyGram heeft vorig jaar laten zien dat het veel inzet op het uitbreiden van zijn digitale mogelijkheden. Dit deed het bedrijf door een belangrijk partnerschap aan te gaan met het bedrijf Ripple. Alex Holmes, de CEO van Ripple noemde de XRP crypto valuta ‘innovatief’. Daarnaast beweerde hij dat de samenwerking hielp om de winstgevendheid voor hun stakeholders te vergroten.

In zijn financieel rapport over het vierde kwartaal onthulde MoneyGram dat Ripple het daadwerkelijk bedrag van $8,9 miljoen betaalde om haar software te gebruiken. Dit trok het succes van de deal in twijfel.

 

Newsbit vraagt uw mening

Newsbit is bezig met het ontwikkelen van een nieuw crypto vergelijkings- platform genaamd ‘CheapCrypto’. Om deze zo optimaal mogelijk in te richten vragen we u om uw mening. Wij zouden het zeer op prijs stellen als u een vragenlijst zou willen invullen. Klik hier. Alvast bedankt!