Ripple

Ripple’s XRP is niet de oplossing voor Mexico

Intermex, een van ‘s werelds grootste geld transactiebedrijven, heeft aangekondigd dat het Ripple en XRP niet zal gebruiken in Mexico. Dit komt als een grote verrassing, want eerder dit jaar omarmde het bedrijf Ripple als partner.


Ripple en XRP kunnen gebruikt worden op andere markten

De leidinggevenden van Intermex deden deze aankondiging tijdens een telefonische vergadering. Het was een antwoord op de vraag over hoe de samenwerking met Ripple en zijn eigen XRP token er in de toekomst uit zou zien. Tony Lauro, de Chief Financial Officer (CTO), verklaarde:

”We kijken en werken samen met Ripple voor een aantal specifieke producten. De eerste is RippleNet. Zoals je weet, is RippleNet hun dienst die financiële instellingen met elkaar verbindt. Hierdoor krijgen we sneller nieuwe spelers aan boord dan wanneer we directe verbindingen met elk van hen zouden hebben.”

Deze uitspraak klonk nog vrij positief. Echter Lauro ging verder:

”Ripple is niet de oplossing voor plaatsen als Mexico. We zijn erg trots op de relaties die we daar hebben. We hebben zeer hechte relaties die strategisch plannen en doelstellingen opstellen met die spelers. Ik denk dat het ons meer groei zal brengen in nieuwere markten op plaatsen waar we aanvullende producten onderzoeken. Maar niet in Mexico waar we al veel relaties hebben.”

Ripple en Intermex kondigden begin vorige maand hun samenwerking aan. Door deze stap speculeerden velen dat Intermex, dat zich voornamelijk op Latijns-Amerika richt, XRP snel zou gaan toepassen.

Dit nieuws frustreert Ripple fans. Echter is er een zilveren randje. Intermex is een snelgroeiend bedrijf. Vorig jaar verplaatste het meer dan 16 miljard dollar en breidde het haar diensten uit naar Canada en Afrika. Met gedurfde plannen voor de toekomst zijn er volop kansen om Ripple en XRP verder te omarmen.


Crypto valuta neemt de transactiemarkt over

Bedrijven zoals Intermex doen er verstandig aan blockchain technologie te onderzoeken, aangezien crypto valuta snel een revolutie teweeg kan gaan brengen in grensoverschrijdende overboekingen. Volgens schattingen wordt vijftien procent van alle overboekingen al met crypto gedaan. Bovendien zal dit aantal naar verwachting de komende jaren snel toenemen. De meeste van deze activiteiten vinden plaats in de ontwikkelingslanden, aangezien burgers op zoek gaan naar alternatieven voor hun onstabiele nationale fiat’s.

Crypto voorstanders beweren al lang dat blockchain assets zoals Bitcoin verouderde overboekingsbedrijven verouderd zullen maken. Het onderzoeken van nieuwe opties zou dus een prioriteit moeten zijn voor Intermex en haar concurrenten.