Ripple Nieuws

“Ripple’s XRP kan spoedig de 2 dollar bereiken”

Als onderdeel van een lopende rechtszaak heeft Ripple de eerdere juridische moties van de SEC tegengewerkt door een nieuwe juridische memo in te dienen. Deze memo beweert dat de SEC belangrijke onderdelen van de verdediging van Ripple verkeerd heeft geciteerd.

In dit artikel lees je meer over de stand van zaken en kom je te weten waarom de XRP prijs spoedig tot 2 dollar kan stijgen.


Ripple beschuldigd de SEC

In december heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission een rechtszaak aangespannen tegen Ripple omdat de verkoop van XRP-tokens volgens hen niet wettig was aangezien het een niet-geregistreerd effectenaanbod vormde.

Naarmate de zaak vorderde, begon Ripple zichzelf met steeds meer succes te verdedigen. Het bedrijf stelde dat er een gebrek was aan een eerlijk proces en de SEC documenten achterhield. Ripple verzocht daarom dat er een onderzoek plaats moest vinden naar de SEC-documenten. In april diende de SEC een motie in om dit af te wijzen. Het argument was dat de verdediging en eisen van Ripple oneerlijke verplichtingen zouden opleggen aan de SEC. Volgens de rechter moet de SEC echter wel degelijk bepaalde documenten openbaar maken.

Nu, tijdens de nieuwste ontwikkelingen heeft Ripple de SEC beschuldigd van het weglaten van “belangrijke onderdelen van de discussies” in haar motie om de claims af te wijzen.


Verkeerde citatie

Ripple beweert dat de SEC een verklaring van de rechter verkeerd heeft geciteerd. In zijn eerdere motie beweerde de SEC dat de rechter zei dat de ontdekking van interne communicatie “mogelijk relevant zou kunnen zijn voor Ripple’s eerlijke verdediging tegen kennisgeving.” Ripple zegt echter dat dit niet klopt. De rechter verklaarde eerder dat de aanklachten van de SEC slechts de deur opentvoor een dergelijke ontdekking.

Het valt echter nog te bezien of de beweringen van Ripple effectief zullen zijn. Gezien de eerdere ontwikkelingen van de zaak is het vrijwel zeker dat de SEC zich in de toekomst zal blijven verdedigen tegen de beweringen van Ripple.

Het is nog onduidelijk wanneer de zaak zal worden afgerond. Dit zou tegen het einde van het jaar kunnen zijn. Als beide partijen zich echter blijven verzetten zou het misschien wel tot 2023 kunnen duren.


XRP prijs stijgt met 15%

Ondanks dat de kans dus groot is dat de rechtszaak nog wel even boven het hoofd van Ripple zal blijven hagen is de XRP prijs vandaag flink gestegen. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XRP token rond de $1,56. Dat is meer dan 15 procent hoger dan een dag geleden.

XRP daggrafiek – Bron: Tradingview

Verschillende technisch analisten vertellen namelijk dat vandaag de dag kan zijn dat Ripple boven de onderstaande sym-triangle breekt. Als dat vandaag inderdaad gebeurt kan Ripple opnieuw de 2 dollar grens aan gaan vallen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten