ripple, xrp
Ripple

Ripple’s XRP prijs steeg kort naar $247, wat gebeurde er?

Vroege gebruikers van de Crypto.com exchange keken vandaag op van een opmerkelijke piek in de XRP koers, die kortstondig tot $247 steeg. Echter, deze euforische waardestijging was van korte duur en bleek al snel het gevolg te zijn van een technische storing.

De echte prijsstijging van XRP is echter ook niet mis: in de afgelopen 24 uur is de waarde met 12% gestegen en heeft het een prijs van net iets meer dan $0,70 bereikt, de hoogste sinds begin augustus. Met deze stijging heeft XRP de vierde positie ingenomen op de lijst van cryptocurrencies met de grootste marktkapitalisatie, Binance Coin (BNB) achter zich latend.

Wat ging er mis?

De tijdelijke waardering van $247 voor XRP bleek (helaas) het resultaat te zijn van een technische storing of ‘glitch’ in de app van Crypto.com. Dit was dus niet een echte prijsstijging van de munt. Dit soort foutjes kunnen soms voorkomen op exchanges, waarbij door een fout in het systeem onjuiste prijzen worden weergegeven. Deze fouten worden meestal vrij snel opgemerkt en gecorrigeerd, en de verkeerde waarderingen worden dan niet gereflecteerd in de daadwerkelijke handel.

Door een technische fout in de app werd de prijs van XRP per ongeluk verwisseld met die van de Binance Coin (BNB) token. Concreet betekent dit dat de waarde van XRP ten onrechte werd weergegeven als zijnde gelijk aan de handelsprijs van BNB op dat moment, welke rond de $247 lag. Deze incorrecte prijsweergave veroorzaakte verwarring onder gebruikers, die op sociale media begonnen te speculeren over deze plotselinge en onrealistische prijsstijging van XRP.

Heel realistisch is de prijsstijging natuurlijk niet. De kans dat XRP daadwerkelijk een waarde van bijna $250 bereikt, is onwaarschijnlijk. Zo’n waardering zou resulteren in een marktkapitalisatie voor de digitale valuta van ongeveer $13 biljoen, wat meer dan eenentwintig keer de huidige marktkapitalisatie van Bitcoin (BTC) zou zijn

Een zelfde soort technische fout

Een soortgelijke technische fout deed zich eerder deze week voor op de cryptocurrency exchange Binance, waar door een ‘decimaal bug’ de prijs van XRP plotseling steeg naar $5,79. Dit incident, veroorzaakt door een fout in het systeem dat de prijsnotaties verwerkt, leidde tot verwarring en opwinding onder beleggers totdat Binance de kwestie ophelderde en corrigeerde.

Waarom stijgt de XRP koers?

Ondanks een eerder incident waarbij een technische fout leidde tot een enorme, maar onjuiste, prijsstijging, blijft de XRP prijs deze week opmerkelijk sterk presteren. De munt heeft een indrukwekkende groei laten zien en is met meer dan 25 procent gestegen.

Deze recente opwaartse beweging van XRP lijkt indirect gelinkt te kunnen worden aan Google. Er zijn aanwijzingen die suggereren dat Google een rol zou kunnen spelen in de onderliggende infrastructuur van Ripple’s XRP Ledger (XRPL). Speculatie hierover is aangewakkerd door een screenshot, gedeeld door Edo Farina, die IP-adressen van XRPL nodes weergeeft; een daarvan lijkt in verband te staan met Google.

Hoewel Google LLC naar voren komt als internetprovider, blijft het onduidelijk of Google zelf actief is in het beheer van de nodes, of dat derden Google’s cloud services gebruiken om dergelijke activiteiten uit te voeren.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

XRP Koers kan tot $14 stijgen na Golden Cross op 4-daagse grafiek
Crypto analist voorspelt: XRP klaar voor een monsterlijke stijging van 65.000%
XRP Koers Stijgt: Crypto analisten voorspellen doorbraak naar $1
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers