XRP, RIpple
Ripple

Ripple’s XRPL ziet indrukwekkende groei dit jaar

Het blockchain netwerk van Ripple, de XRP Ledger (XRPL), heeft een uitstekend eerste kwartaal doorgemaakt.

Hoewel de XRP crypto in dit tijdsbestek allesbehalve vuurwerk heeft laten zien, en nog altijd wordt onderdrukt door de voortdurende rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft het aantal transacties op het netwerk een indrukwekkende groei vertoont.

Aantal XRP transacties verdubbeld

Ripple publiceert na ieder kwartaal een rapport waarin het transparantie biedt over de resultaten van zijn eigen XRPL, en updates geeft over de visie van het bedrijf op de staat van de cryptomarkt. Op 17 mei werd de ‘Q1 2024 XRP Markets Report’ naar buiten gebracht, wat door de XRP-gemeenschap met enthousiasme is ontvangen.

De cryptogigant schrijft dat het aantal transacties op de XRPL gedurende de eerste drie maanden van het jaar meer dan is verdubbeld ten opzichte van het laatste kwartaal van vorig jaar. In totaal heeft het netwerk 251,39 miljoen transacties verwerkt in Q1, een stijging van maar liefst 108% ten opzichte van een kwartaal eerder.

Bovendien zijn de gemiddelde transactiekosten met ongeveer 45% gedaald naar ongeveer $0,000856. In het laatste kwartaal van vorig jaar stonden de vergoedingen nog op een piek dankzij uitgebreide tests van inscripties op het netwerk. ‘’De daling van de gemiddelde kosten per transactie duidt op een reset en dat er geen netwerkcongestie heeft plaatsgevonden in het kwartaal,” legde Ripple uit.

Ook het handelsvolume van XRP op spotbeurzen is flink toegenomen, zo merkt Ripple op. Om precies te zijn is het volume met 40% gestegen tot een totaal van $865 miljoen.

Ripple blijft ontwikkelen

In het rapport werd tevens de lancering van Ripple’s Automated Market Maker (AMM) besproken. Na een jaar van uitgebreid onderzoek introduceerde de XRPL eind maart de nieuwe DeFi-functie.

Met een AMM wordt liquiditeit verzekerd door liquiditeitspools. De geïntegreerde decentrale exchange (DEX) op de XRPL krijgt hiermee meer liquiditeit, wat het met name voor grotere handelaren gemakkelijker maakt om tokens te wisselen op het platform.

Ook de integratie met Web 3.0-ontwikkelaar Axelar kwam aan bod. Het samenwerkingsverband, dat begin dit jaar werd aangekondigd, moet helpen om de XRPL in de toekomst te verbinden met meer dan 55 verschillende blockchains.

Alles bij elkaar genomen timmert Ripple, ondanks de slepende juridische strijd met de SEC, hard aan de weg om zijn dominantie binnen de crypto-wereld te vergroten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Ripple breidt verder uit in Azië met XRPL fonds
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken