Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Risico op een Bitcoin koersval groeit nu $38k weerstand opnieuw te sterk blijkt

Bitcoin bereikte vanochtend een hoogtepunt van $38.700, maar kreeg vlak daarna te maken met een flinke verkoopdruk. De prijs is daardoor gedaald tot $36.500. Dit betekent dat de $38.000 voor de tweede keer in een week tijd te sterk was om te doorbreken, waardoor de mogelijkheid voor een grote koersval groeit.

Bitcoin grafiek vormt het gevreesde ‘Double Top-formatie’

Zoals in de bovenstaande grafiek te zien is, is er een ‘Double Top-formatie’ gevormd op de 4-uurs grafiek. Zo’n formatie vindt plaats wanneer een koers twee keer een hoge prijs heeft bereikt met een gematigde daling tussen de twee pieken. Vaak wijst zo’n patroon op een komende bearish correctie. Als dit patroon zich doorzet lijkt een koersdaling richting het ondersteuningsniveau van $32.500 onafwendbaar.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Waarom daalt de Bitcoin koers?

Er zijn een aantal factoren aan te wijzen voor de dalende Bitcoin koers. Eén van de factoren is de herstellende Amerikaanse dollarindex. Al tijden lang zien we dat BTC een omgekeerde correlatie heeft met de dollar. Daarnaast heeft de rijkste man ter wereld, Elon Musk, vandaag het woord ‘Bitcoin’ uit zijn Twitter-biografie gehaald en zich positief uitgelaten over de meme-coin DOGE.

Steeds meer analisten vertellen dat de houding van Musk ten opzichte van crypto’s niet goed is voor de geloofwaardigheid van de markt. “De cryptomarkt begon eindelijk volwassen te worden totdat Elon Musk er vandaag weer één grote meme van heeft gemaakt,” zo werd er geschreven op twitter.

Tot slot is de afwijzing van het $38.000 weerstand geen goed teken. Echter, dat gezegd hebbende is er geen nood aan de man. Tot nu toe is het volume niet erg hoog wat suggereert dat de koersdaling vandaag erg mee zal vallen. Daarnaast zijn de fundamentele factoren van de grootste cryptomunt nog altijd heel erg sterk. Steeds meer institutionele beleggers kopen de cryptomunt waardoor een prijs van $50.000 op de korte termijn mogelijk is, zo vertelde een analist van Bloomberg onlangs.

Bitcoin nieuws

7% van de Spanjaarden investeert en 40% heeft geïnvesteerd in crypto 7% van de Spanjaarden investeert en 40% heeft geïnvesteerd in crypto
Edward Moya: “Er komt een einde aan de correlatie tussen Bitcoin en aandelen” Edward Moya: “Er komt een einde aan de correlatie tussen Bitcoin en aandelen”
Bitcoin al 270 dagen zonder all-time high, hoe lang moeten we nog wachten? Bitcoin al 270 dagen zonder all-time high, hoe lang moeten we nog wachten?
Meer nieuws

Meest gelezen

Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten