Bitcoin

Bloomberg: Bitcoin prijs van $50.000 is haalbaar

Een analist van Bloomberg, genaamd Mike McGlone, stelde dat $50.000 een haalbaar doelwit is voor de Bitcoin.


De Bitcoin gaat stijgen volgens McGlone

Mike McGlone, een senior commodity strateeg van Bloomberg, is ervan overtuigd dat Bitcoin zich momenteel in een consoliderende bull markt bevindt. Daarmee is een prijs van $50.000 het volgende doel als weerstandsniveau.

In zijn laatste Crypto Outlook rapport zei de strateeg ook dat de Bitcoin beter presteert dan een groot deel van de cryptomarkt. Als de koers toch zal dalen is de $20.000 grens een uiterst ondersteuningsniveau dat alleen zou worden bereikt in het geval van gebeurtenissen die vergelijkbaar zijn met de wereldwijde marktcrash in maart 2020.

Volgens de analist is de Bitcoin gestegen als gevolg van de toenemende institutionele acceptatie. Het potentieel van de grootste crypto valuta om een wereldwijde reserve te worden, neemt toe. Het potentieel is groter dan de risico’s van mislukking.

Een van de belangrijkste macro factoren die in het voordeel zijn voor de verdere groei van de Bitcoin is het stijgende tij van wereldwijde liquiditeit. Een andere belangrijk factor is een versnelde digitalisering, aldus McGlone.

“Ongekend lage rentetarieven, stijgende schulden in verhouding tot het bbp en wereldwijde kwantitatieve versoepeling zijn een goede stimulans voor de prijs van goud. Echter is het zo dat de snel voortschrijdende technologie investeerders in de richting van een toenemende acceptatie van de Bitcoin stuurt. Dit om zo het risico op achterstand te vermijden”.

Opmerkelijk genoeg zei McGlone ook dat de Bitcoin eind 2020 minder riskant is geworden dan de Dow.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Bitcoin kan goud gaan vervangen

De analist vertelt ook dat de combinatie van het vaste aanbod van de Bitcoin en de geleidelijke ontwikkeling ervan zal resulteren in een afnemende volatiliteit van de munt. Tegen de tijd van de volgende Bitcoin halving kan de volatiliteit van de Bitcoin gelijk zijn aan die van goud.

“Het zou naïef zijn om geen hobbels in de weg te verwachten. Maar tenzij menselijke vooruitgang, elektrificatie en digitalisering achteruitgaan, is de Bitcoin er klaar voor om een waardige vervanger voor goud te worden”. Zo schreef McGlone.

Daarnaast lijkt hij er ook van overtuigd dat de op een na grootste crypto valuta naar marktkapitalisatie, Ethereum, nog steeds erg afhankelijk is van de Bitcoin. Daardoor zou ook Ethereum prima moeten presteren zolang de Bitcoin blijft stijgen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Glassnode: ‘Grote financiële instellingen en slim geld bepalen de Bitcoin koers’
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?