Ethereum

Ethereum prijs stijgt terwijl Grayscale voor $38 miljoen aan ETH koopt

Gisteren was een geweldige dag voor Ethereum. De munt bereikte een nieuwe all time high, de open interest bereikte een recordhoogte van meer dan $5 miljard en het institutionele cryptofonds Grayscale kocht voor meer dan $38 miljoen aan ETH-tokens.


Grayscale koopt Ethereum tokens

Ethereum is momenteel ‘s werelds meest actief gebruikte blockchain in termen van dagelijkse gebruikers en waardeoverdracht, met gebruiksscenario’s variërend van geavanceerde DeFi-apps tot niet-vervangbare tokens (NFT’s). De Ethereum koers ligt op het moment van schrijven rond de $1.530 en verhandelt nu dus boven zijn hoogtepunt dat in januari 2018 werd bereikt.

Ethereum koers verloop – Bron: Tradingview

Ethereum is dus hot en niet alleen onder kleine individuele beleggers. Dit werd gisteren nogmaals duidelijk toen fondsbeheerder Grayscale voor $38 miljoen aan Ethereum tokens kocht. Het bedrijf bezit nu voor meer dan $4,2 miljard aan ETH.

Volgens verschillende analisten komen er deze maand veel bullish factoren samen voor de grootste altcoin. Zo wijzen ze op de als maar groeiende DeFi-markt. De start van Ethereum futures en het groeiende aantal ETH-tokens dat gestaked wordt. Dat institutionele investeerders ook nog eens een grote interesse tonen in de munt is een extra goed teken. Deze investeerders kopen namelijk voor de lange termijn, wat betekent dat de ETH-tokens die ze bezitten voor een lange tijd niet verkocht zullen worden.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Een Ethereum optie van $25.000

Terwijl de Ethereum prijs stijgt, wedden sommige handelaren op nog veel hogere prijzen. Gegevens van skew tonen dat de ‘open interest’ op Ethereum-futures gisteravond met bijna 40% gestegen tot een recordtotaal van $5,4 miljard.

Dit cijfer betekent dat handelaren hun posities in opties of futures nog niet hebben gesloten. Dit omdat ze verwachten dat de prijs flink kan gaan stijgen in de nabije toekomst. Deribit lanceerde dinsdag zelfs een nieuw contract voor Ethereum. Dit is een optie die voorspelt dat de ETH prijs op 21 december van dit jaar boven de $25.000 zal liggen. Handelaren kunnen dit vandaag tegen lage kosten kopen en mogelijk een enorm bedrag winnen als ze gelijk hebben.

Al met al ziet het er dus goed uit voor de grootste altcoin. Veel bullish factoren komen deze maand samen waardoor de prijs zomaar tot $1.700 of hoger zou kunnen stijgen.