koers crasht, koers crash
Regulatie

Robert Kiyosaki: Aandelenmarkt en Amerikaanse economie lopen op hun laatste benen

Rich Dad Poor Dad auteur Robert Kiyosaki stelt dat de Amerikaanse aandelenmarkt en de economie op hun laatste benen lopen. Volgens de beroemde auteur is het een kwestie van tijd voordat Amerika richting een historische economische teloorgang afkoerst. Hoewel Kiyosaki zelf niet in aandelen en obligaties investeert, voorziet hij een “stevige” crash en een potentiële depressie op de horizon.

Alleen echte assets

Kiyosaki zelf houdt het alleen bij “echte assets” zoals hij dat noemt. Dan heeft de auteur van Rich Dad Poor Dad het over Bitcoin, goud en zilver. Volgens de befaamde auteur, die vaak redelijk extreem uit de hoek komt, is de recente sterke periode voor aandelen het gevolg van het schorsen van het Amerikaanse schuldplafond.

Niet lang geleden zat de Amerikaanse overheid aan zijn schuldplafond en inmiddels is besloten om dat plafond tot 2025 volledig te schorsen. Dat betekent in feite dat de Amerikaanse overheid op dit moment onbeperkt nieuwe schulden kan en mag maken.

“Waarom schiet de aandelenmarkt omhoog? Omdat het ‘schuldplafond’ is verdwijderd. Dit betekent dat de nationale schuld kan stijgen met de aandelenmarkt. De rijker worden rijker, terwijl Amerika armer wordt. Dat is verdrietig”, aldus Kiyosaki.

Het einde van fiatgeld?

Verder voorspelt Kiyosaki, zoals zovelen binnen de goud- en Bitcoin-wereld dat doen, het einde van fiatgeld. “Er komt een gigantische crash aan. Nepgeld (fiatgeld) zal komen te overlijden. […] Koop zo snel mogelijk echt goud, zilver en Bitcoin. Zorg voor jezelf. Het einde van fiat (nep) geld is nabij”, aldus een redelijk paniekerige Kiyosaki.

Vergeet echter niet dat Kiyosaki iemand is die al sinds jaar en dag om een gigantische crash roept. We zijn nu enkele jaren verder en de crash is er nog niet gekomen. Fundamenteel gezien kan Kiyosaki het wel bij het juiste eind hebben, maar uiteindelijk is timing een lastige kwestie.

Zo zie je maar dat de wereld (en zeker de financiële wereld) behoorlijk onvoorspelbaar zijn. Wat dat betreft is het vooral raadzaam om je eigen onderzoek te doen en assets te kopen waar jij voor de lange termijn in geloofd.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht BTC kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Regulatie nieuws

ARK Invest en 21Shares wijzigen voorstel voor spot Ethereum ETF na feedback
IMF adviseert Nigeria om licenties te verlenen aan wereldwijde cryptocurrency-exchanges
Sam Bankman-Fried: van miljardair naar rijstboer
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Crypto analist: Dit is hoe Ripple (XRP) naar 1000 dollar kan stijgen
Nieuwe wending in Ripple-rechtszaak: belangrijke deadline SEC verstreken