kiyosaki
Bitcoin

Robert Kiyosaki noemt Bitcoin ETF’s ‘nep’

Robert Kiyosaki, de auteur van “Rich Dad Poor Dad,” heeft via X zijn mening gegeven over Bitcoin ETF’s. Hoewel hij een groot voorstander is van Bitcoin, weigert Kiyosaki te investeren in Bitcoin ETF’s. Hij bekritiseert de traditionele financiële systemen en stelt dat ETF’s vaak niet de onderliggende asset vertegenwoordigen en dus ‘nep’ zijn.

Direct bezit van assets is veel veiliger

Kiyosaki investeert liever in directe eigendom van assets zoals fysiek goud, zilver en Bitcoin. Door fysieke bezittingen te hebben, kunnen deze assets buiten het bereik van financiële instellingen blijven. Dit is volgens hem cruciaal in tijden van economische crisis.

“Zou ik Bitcoin ETF’s kopen? Nee. Waarom niet? Om dezelfde reden dat ik geen goud en zilver ETF’s koop. Wat is er mis met ETF’s? ETF’s zijn nep goud, zilver, en Bitcoin. Daarom koop ik echt goud, echt zilver, en echte Bitcoin, en bewaar ik ze heel veilig, weg van banken en Wall Street,” aldus Kiyosaki.

Volgens Kiyosaki geven ETF’s beleggers een vals gevoel van veiligheid. Ze wekken de illusie dat beleggers echte activa bezitten, terwijl dit in werkelijkheid niet het geval is. Hij benadrukt dat veel ETF’s slechts claims op activa zijn en niet de activa zelf, wat een groot risico vormt in geval van een financiële crisis.

Kiyosaki voorziet mooie Bitcoin stijging

Ondanks zijn afkeer van ETF’s blijft Kiyosaki optimistisch over de toekomst van Bitcoin en edelmetalen. Hij beschouwt deze als waardevolle bezittingen in tijden van economische onzekerheid en inflatie.

Afgelopen week voorspelde hij een grote aanstaande stijging voor Bitcoin. Volgens Kiyosaki naderen we een periode waarin iedereen die geen Bitcoin bezit zal zeggen: “Had ik maar wat gekocht.” Lees in dit artikel meer over deze voorspelling.

Kiyosaki’s boodschap is duidelijk: in een wereld vol financiële onzekerheden en manipulatie biedt directe eigendom van assets zoals Bitcoin, goud en zilver een betere bescherming en meer zekerheid dan de, volgens hem, ‘neppe’ veiligheid van ETF’s.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten