kiyosaki
Beurs

Robert Kiyosaki waarschuwt de wereld voor gigantische financiële crash

Robert Kiyosaki, de beroemde auteur van “Rich Dad Poor Dad”, waarschuwt via een bericht op X voor een naderende financiële crash die volgens hem de grootste in de geschiedenis zal zijn. Hij voorspelt dat deze crash vastgoed, aandelen, obligaties, goud, zilver en zelfs Bitcoin zal treffen.

Volgens Kiyosaki is de waardevermindering van fiatgeld, veroorzaakt door het wanbeleid van centrale banken, een belangrijke factor achter deze dreigende financiële ineenstorting.

De voorspelling van Kiyosaki

“Technische grafieken voorspellen de grootste crash ooit, waarbij de prijzen van vastgoed, aandelen, obligaties, goud, zilver en Bitcoin drastisch zullen dalen.”

Volgens Kiyosaki, die zijn voorspellingen op deze grafieken baseert, biedt deze crash echter ook een kans: na de ineenstorting zullen de prijzen van deze assets aanzienlijk stijgen. Hij verwacht zelfs dat Bitcoin een waarde van $10 miljoen per munt kan bereiken en dat goud per ons naar $15.000 zal stijgen.

Optimistisch op lange termijn

Hoewel hij bezorgd is over de naderende crash, is Kiyosaki optimistisch over de lange termijn vooruitzichten voor Bitcoin, zilver en goud. Hij voorspelt na de vermeende crash een aanzienlijke bullmarkt voor deze assets, aangedreven door toenemende inflatie en economische onzekerheden die investeerders naar veilige havens zullen drijven.

“Het geduld van investeerders in Bitcoin, zilver en goud zal beloond worden. Dit is de langverwachte bullmarktcyclus. Ze weten dat deze eraan komt omdat de VS het land is met de grootste schulden in de geschiedenis. Ze weten dat deze eraan komt omdat het vertrouwen in ‘nepgeld’ aan het verdwijnen is,” aldus Kiyosaki.

Kiyosaki uit herhaaldelijk kritiek op het monetaire beleid van centrale banken en het huidige financiële systeem. Zo noemde hij recentelijk de Bitcoin ETF’s nep en adviseert hij om altijd in directe assets te investeren in plaats van in afgeleide producten.

Waar Kiyosaki zijn onheilspellende voorspellingen precies op baseert, is niet duidelijk. Ook geeft hij geen specifieke tijdlijn voor wanneer deze crash zou moeten plaatsvinden. Daarom moeten zijn waarschuwingen met een korreltje zout worden genomen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Beurs nieuws

AEX koers gedaald, ondanks bullish inflatierapport uit Amerika
MicroStrategy kondigt aandelensplitsing van 10 tegen 1 aan
AEX koers opent met stijging en nadert zijn all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen