Robinhood
Regulatie

Robinhood krijgt in VS boete van ruim $10 miljoen wegens schaden van gebruikers

Robinhood, de crypto- en aandelenhandel-app, is door Amerikaanse effectentoezichthouders beboet met $10,2 (€9.35) miljoen wegens het niet beschermen van investeerders tijdens storingen in maart 2020.

Onderzoek naar Robinhood

Op donderdag verklaarde het California Department of Financial Protection and Innovation (DFPI) dat de boete onderdeel is van een schikking met meerdere staten, nadat onderzoeken door regelgevende instanties tekortkomingen aan het licht brachten op het handelsplatform.

Vóór maart 2021 waren er ook tekortkomingen bij Robinhood in het beoordelings- en goedkeuringsproces voor opties en margerekeningen, alsmede zwakke punten in de monitoring- en rapportagetools van het bedrijf. Bovendien had het bedrijf onvoldoende klantenservice en escalatieprotocollen, wat er in sommige gevallen toe leidde dat Robinhood-gebruikers niet in staat waren om handelstransacties te verwerken, zelfs toen de waarde van bepaalde aandelen daalde.

Het onderzoek naar Robinhood begon toen de North American Securities Administrators Association (NASAA) technische storingen ontdekte bij het platform. Bij het onderzoek waren effectentoezichthouders uit Californië, Alabama, Colorado, Delaware, New Jersey, South Dakota en Texas aanzienlijk betrokken.

Eerder al bestraft

Robinhood is eerder al eens door Amerikaanse toezichthouders bestraft en de ruim $10 miljoen boete van DFPI is dan ook zeker niet de eerste. Het Department of Financial Services (NYDFS) van New York legde in 2021 een boete van $30 miljoen op omdat de handelsapp in strijd was met de staatsvoorschriften.

In hetzelfde jaar legde de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) een boete van $70 miljoen op aan het platform, alhoewel FINRA zei dat Robinhood voldoende had gedaan om gebruikers te beschermen.

Als slot had de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in 2020 ook al een boete opgelegd van $65 miljoen aan de crypto- en aandelenhandel-app vanwege vermeende verkeerde informatie aan klanten en investeerders. Het is niet bekend of dit de laatste boete van het bedrijf zal zijn.

Regulatie nieuws

Mark Cuban: ‘Gary Gensler kan Joe Biden de verkiezingen kosten’
Zuid-Koreaanse toezichthouder introduceert strengere regulering voor cryptobeurzen
Gemini schikkingt met New York AG voor $50 miljoen over het Earn-programma
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken