Bitcoin crash
Bitcoin

Rode week in aantocht voor de Bitcoin koers?

Bitcoin begon de maand juni goed en klom boven de 70.000 dollar uit, maar nu lijken de bears weer in controle. Daarmee blijft Bitcoin nog altijd in de range van 57.000 tot 74.000 dollar hangen en is de periode van “consolidatie” nog niet voorbij. Ook de positieve inflatiedata van afgelopen week uit Amerika kon Bitcoin niet aan een nieuwe all-time high helpen.

Nu is het houden van de 66.000 dollar een cruciale oefening voor de bulls.

Rode week voor Bitcoin

Na het bereiken van de laagste koers in 30 dagen tijd, ligt de focus van de markt nu op het niveau van 66.000 dollar als het om Bitcoin gaat. Dat is het niveau waar we ook nu op rondhangen.

Hoewel het zeker slechter kon, is het duidelijk dat de rode week die we vorige week zagen niet goed was voor de markt. De all-time high van november 2021 van 69.000 dollar blijkt nog steeds een extreem sterke weerstand voor de Bitcoin koers.

Ook de analisten van DecenTrader zien nog geen duidelijke trendverandering voor Bitcoin optreden. De 3-day Predator, een indicator die zij graag gebruiken, blijft rood en daarmee in een negatieve trend.

Als we naar de bovenstaande “heatmap” van CoinGlass kijken, dan lijken vooral de niveaus van 66.000 dollar (steun) en 67.300 dollar (weerstand) belangrijk voor de koers.

Het is een kwestie van geduld

Volgens de op Twitter populaire handelaar Jelle is het voor Bitcoin vooral een kwestie van geduld.

“Zijwaartse prijsactie is over het algemeen niet slecht. Een gebrek aan geduld is dat wel”, aldus Jelle. Hij is er in ieder geval zeker van dat er wel weer een oplossing komt voor Bitcoin (lees: hogere koersen).

Hij claimt dat het nu wel tijd is voor de bulls om wakker te worden en Bitcoin terug in zijn range te duwen. Andere analisten probeerden ook een noot van optimisme te vinden in de koersactie van Bitcoin. Onder hen bevond zich Matthew Hyland.

Hij wist te vertellen dat het 10-weekse gemiddelde van Bitcoin intact is gebleven gedurende de recente koersdip van de digitale munt. Daar moeten we ons dan maar aan vasthouden de komende dagen. Verder houdt het op dit moment niet over voor Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s zetten succes voort met meer dan $300 miljoen aan instromen
Duitsland voltooit $3 miljard Bitcoin-verkoop: positief nieuws voor BTC koers
Aantal crypto-gebruikers wereldwijd zal binnen twee jaar groeien tot 1 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen