Bitcoin Nieuws

Ruim 12.000 Braziliaanse bedrijven hebben crypto op de balans staan

Het aantal bedrijven in Brazilië dat crypto op de balans heeft, bereikte in augustus een nieuw record. Dat record werd neergezet in een periode waarin het vertrouwen in crypto is toegenomen en de inflatie steeds meer om zich heen slaat.

12.053 bedrijven met crypto

In Nederland is het op dit moment bijna ondenkbaar, maar in Brazilië hebben 12.053 bedrijven volgens de lokale belastingautoriteiten crypto op de balans staan. Dat is voor de maand augustus een stijging van 6,1 procent ten opzichte van juli, destijds ging het namelijk om 11.360 bedrijven. Bitcoin is de meest populaire crypto, gevolgd door Tether (USDT), waarmee ze waarschijnlijk via de dollar aan de inflatie willen ontsnappen.

Het aantal individuele Brazilianen met crypto is van juli op augustus wel gedaald. In totaal hebben nu 1,3 miljoen Brazilianen crypto in bezit. Ten opzichte van een totale bevolking van 212,6 miljoen inwoners is dat ongeveer een half procent. Qua adoptiegraad valt het allemaal nog een beetje tegen in Brazilië, al is de adoptie in de bedrijfsmatige sfeer juist weer heel indrukwekkend.

Meeste transacties met Tether

De meeste transacties in Brazilië vonden plaats met Tether, de stablecoin was goed voor een volume van 1,42 miljard dollar. In totaal ging het om 80.000 transacties, waardoor een gemiddelde transactie ongeveer 17.500 dollar waard was. Bitcoin stond wat dit betreft op plek twee met een volume van 270 miljoen dollar, maar klokte daarvoor 2,1 miljoen transacties. Daarmee kwam het gemiddelde op ongeveer 130 dollar per transactie.

De grote interesse vanuit Brazilië in crypto komt voort vanuit de relatief hoge inflatie. In april van dit jaar tikte de inflatie de 12,1 procent aan, het hoogste niveau in 26 jaar. Inmiddels is deze echter afgekoeld tot 8,7 procent, waarmee het alweer een stuk lager ligt dan de 14 procent waar wij nu in Nederland mee dealen.

Bitcoin nieuws

Broer van Litecoin-oprichter legt uit hoe Bitcoin naar 10.000 dollar kan zakken
Dollar springt omhoog, wat de kans op Bitcoin-rally kleiner maakt
Whale verkoopt 420 Bitcoin die hij in 2012 voor 15 dollar per stuk kocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten