Cardano Nieuws, Ethereum Nieuws

Cardano Nieuws, Ethereum Nieuws

Ruim $2 miljard wordt nu in Ethereum 2.0 gestaked

Het staking protocol van Ethereum 2.0 (ETH 2.0) is nu ruim 430% over de vereiste drempel heen. Daarmee is het nu het op vier na grootste staking netwerk ter wereld geworden.


Ethereum 2.0 op de 5e plaats qua grootste staking netwerken

Het Ethereum 2.0-staking-protocol bevat nu meer dan 2.2 miljoen ETH-tokens, blijkt uit gegevens afkomstig van de on-chain analytics-site Dune Analytics. Het aantal is meer dan $2.3 miljard waard tegen de huidige marktprijs van Ethereum van $1.049. Bovendien steeg de asset steeg afgelopen week meer dan 43%. Dit kan betekenen het getal kan veranderen als de prijzen naar beneden corrigeren en er geen nieuwe ETH wordt gestort.

Volgens StakingRewards staat het ETH-netwerk nu op de vijfde plaats van de grootste crypto valuta staking netwerken. De koplopers zijn Polkadot, Cardano en Synthetix.

Ethereum 2.0, dat in november 2020 een trage start kende, is de verschuiving, over meerdere fases, van het Ethereum netwerk naar een proof-of-stake overeenstemmings mechanisme. Dat is een mechanisme dat transacties valideert met behulp van nodes die worden beheerd door ‘stakers’. Dit is ten gunste van het huidige proof-of-work-ontwerp, dat vertrouwt op gecentraliseerde entiteiten die ‘miners’ worden genoemd voor het valideren van transacties op het netwerk.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Voordelen verhuizing van het netwerk

Voordelen van de verhuizing zijn onder meer een sneller en theoretisch veiliger netwerk. Daarnaast is het een verhaal dat tientallen mensen heeft aangetrokken. Het Ethereum 2.0-aanbetalingscontract vereiste aanvankelijk 524.000 ETH om te kunnen lanceren, maar volgens de gegevens van vandaag zit het op ruim 430% van de vereiste.

Ondanks het enorme geld wat erbij betrokken is, zijn er niet zoveel storters. Uit gegevens blijkt dat er slechts 4.483 “unieke” validators op het netwerk hebben gestort. Dit is een gemiddelde van 500 ETH-tokens per persoon. Daarvan zijn stortingen afkomstig van het crypto leningplatform Celsius Network (25.000 ETH) en Ethereum-maker Vitalik Buterin (3.200 ETH). Ondertussen blijven de stortingen binnenkomen. Gisteren werden naar verluidt 34.000 ETH-tokens gestort, zo blijkt uit gegevens van Dune Analytics. Dat is tot dusver het hoogste bedrag dat gestort is in dit jaar.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten