Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Rusland blokkeert Facebook en Twitter

Op 4 maart heeft de Russische Federale Dienst voor toezicht op communicatie en massamedia, Roskomnadzor, de toegang tot Facebook geblokkeerd. Ook Twitter wordt beperkt door de Russische federatie.


Rusland perkt de vrijheid van pers in

Volgens de Roskomnadzor was het blokkeren van Facebook een reactie op het westen. Zo weert Europa alle Russische nieuwszenders en heeft Facebook ervoor gezorgd dat mensen geen toegang meer kunnen krijgen tot de accounts van verschillende Russische media. De federatie schreef:

“Sinds oktober 2020 zijn 26 gevallen van discriminatie van Russische media en informatiebronnen door Facebook geregistreerd.”

De toegang tot Twitter en Facebook wordt beperkt op basis van artikel 15.3 van de wet van de Russische Federatie, die maatregelen bevat om alle media te beperken die de volgende punten faciliteren:

  • De oproep tot massale rellen;
  • De oproep tot extremistische activiteiten;
  • De oproep tot deelname aan massale (publieke) demonstraties die in strijd met de gevestigde orde worden gehouden;
  • Onbetrouwbare, maatschappelijk belangrijke informatie die wordt verspreid onder het mom van betrouwbare berichten, die een bedreiging vormt voor het leven en (of) de gezondheid van de eigendommen van burgers, evenals de dreiging van massale openbare wanorde of de dreiging van sabotage van voorzieningen voor levensonderhoud, vervoer of sociale infrastructuur, kredietinstellingen, energiefaciliteiten, industrie of communicatie.

Gisteren merkten inwoners van Rusland ook dat ze geen toegang meer hadden tot BBC, Radio Liberty, publicaties van Deutsche Welle, Facebook, de App Store en Google Play.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten