Rusland Vlag
Regulatie

Rusland blokkeert toegang tot cryptobeurs OKX

Rusland heeft de toegang tot OKX geblokkeerd, waarmee het wederom tegengestelde signalen afgeeft over crypto. Aan de ene kant is het geïnteresseerd in mining en Bitcoin voor de internationale handel, maar aan de andere kant maakt Rusland het moeilijk voor de bevolking om te investeren.

Waarom is OKX geblokkeerd?

De vraag is natuurlijk waarom  OKX geblokkeerd is en andere cryptobeurzen nog gewoon toegankelijk zijn in het land. Het domein van OKX is geblokkeerd onder artikel 15.3 van de Russische wet over Informatie, Informatietechnologieën en informatiebescherming. Dit artikel beschermt tegen het verspreiden van neppe informatie, bedreigingen voor financiële organisaties, oproep tot extremisme en andere zaken.

Er staat echter geen duidelijke reden genoemd voor het blokkeren van OKX en de cryptobeurs zelf heeft nog niet op de ontwikkeling gereageerd. Hoewel Rusland geen enorme markt is voor OKX, zal het bedrijf ervan balen dat het geen Russen meer mag verwelkomen op de website. Aan de andere kant zullen de meeste Russen inmiddels wel met een VPN werken en op die manier toch wel toegang tot de website hebben.

OKX niet de eerste

OKX is overigens niet de eerste cryptobeurs die in de problemen is gekomen in Rusland. In juni 2020 werd ook Binance geblokkeerd door een lokale rechter. Dit nieuws werd destijds in de wereld geholpen door de regiodirecteur van Azië van Binance. In die periode claimde Binance vooraf helemaal niets gehoord te hebben van de Russische overheid. Ze kregen dus ook niet de kans om iets te veranderen aan de praktijken die Rusland niet aanstonden.

“De uitgifte en het gebruik van Bitcoin is volledig decentraal en er is geen manier om dat te reguleren voor de overheid, wat tegen de huidige Russische wet ingaat”, zo redeneerde de rechter destijds. Ondanks dat oordeel, kreeg Binance het in januari 2021 voor elkaar om de uitspraak van de rechter nietig te laten verklaren. Zodoende kon het platform vanaf dat moment weer volledig opereren in Rusland.

Regulatie nieuws

Binance-oprichter CZ krijgt mogelijk tot 36 maanden gevangenisstraf voor witwassen
SEC eist miljarden van Terraform Labs en Do Kwon na fraudezaak
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?