Rusland
Bitcoin

Rusland gaat Bitcoin accepteren als betaling voor olie

Volgens een rapport van RBC gaat Rusland Bitcoin accepteren om hun belangrijkste energiebron te verhandelen, olie.


Alternatieven voor de Russische economie

Pavel Zavalny, voorzitter van de Doemacommissie voor energie, heeft vandaag aangekondigd dat het land “bondgenoten” olie mogen kopen met hun lokale valuta of met cryptocurrencies. De aankondiging volgt op een reeks internationale sancties die de toegang van Rusland tot het wereldwijde financiële systeem hebben beperkt. Mede hierdoor heeft de internationale gemeenschap Rusland sancties opgelegd voor de invasie van Oekraïne.

De Russische Federatie, onder leiding van president Vladimir Poetin, is op zoek naar alternatieven om hun economie overeind te houden nu hun nationale valuta in waarde keldert. Bitcoin zou een effectief alternatief kunnen zijn voor zijn weerstand tegen censuur.

Fondsen in Bitcoin kunnen niet tegengehouden of in beslag genomen worden, zoals de Internationale gemeenschap deed met de Russische goudreserves. Daarnaast kunnen ze door elke entiteit over de hele wereld gebruikt worden. Zavalny zei:

”We hebben China al lang voorgesteld om over te schakelen op betalingen in roebels en yuan. Met Turkije zal het lira en roebels zijn. De valuta’s kunnen verschillen, en dit is normaal. Als er Bitcoin is, gaan we Bitcoin verhandelen.”

Het conflict tussen Oekraïne en Rusland duurt al een maand en volgens rapporten is het een kostbare onderneming geworden voor de door Poetin geleide troepen. Het vermogen van Rusland om de invasie te ondersteunen is in twijfel getrokken, maar de oorlog zou langer kunnen duren als Poetin economische verlichting vindt.

Zoals de RBC eraan toevoegde, zullen landen die door de Russische Federatie als “onvriendelijk” worden beschouwd, voor olie moeten betalen met roebels en goud.


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Kan Bitcoin Rusland helpen sancties te ontwijken?

De crypto regulering in Rusland was dubbelzinnig en sommige overheidsfunctionarissen vroegen om een volledig verbod op handel- en mining activiteiten. Poetin en Zavalny steunen het gebruik van digitale munten. Met de recente aankondiging zou het land kunnen streven naar een snellere legalisering van deze sector.

Tegenstanders van Bitcoin beweren dat cryptocurrencies gebruikt kunnen worden door Rusland en individuen om internationaal opgelegde sancties te vermijden. Echter, zoals Neeraj Agrawal van CoinCenter meldde, hebben autoriteiten uit de VS deze mogelijkheid beperkt

In plaats van het feit dat Bitcoin en andere cryptocurrencies de aanvaller helpen, helpen ze Oekraïne om hun rijkdommen over te dragen.

Bitcoin lijkt te reageren op de positieve kant van deze aankondiging. De digitale munt slaagde erin om het middengebied rond zijn huidige niveaus terug te winnen. Het zou op de korte termijn zelfs verder kunnen stijgen als bulls momentum kunnen behouden.

Bitcoin nieuws

Bitcoin Halving is voltooid: Wat betekent dit voor de toekomst?
Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins