Regulatie Nieuws

Rusland keurt grensoverschrijdende betalingen met crypto goed

De Bank of Russia en het ministerie van Financiën van Rusland hebben naar verluidt een overeenkomst bereikt die grensoverschrijdende transacties in cryptocurrencies mogelijk maakt.

Legale grensoverschrijdende betalingen

De Russische vice-minister van Financiën, Alexei Moiseev, heeft gezegd dat het overheidsdepartement “over het algemeen” overeenstemming heeft bereikt met de centrale bank. Het gaat over een regel die ingezetenen in staat zou stellen grensoverschrijdende betalingen te doen met behulp van cryptocurrencies. De voorgestelde beleidswijziging is naar verluidt bedoeld om Russische staatsburgers toegang te geven tot digitale wallets.

Het beleid beschrijft in het algemeen hoe cryptocurrency kan worden verkregen en wat ermee kan worden gedaan.

– Aldus Moiseev

Russische persbureaus hadden gemeld dat de centrale bank de kwestie van grensoverschrijdende cryptobetalingen had besproken met overheidsfunctionarissen. Naar verluidt was de Bank of Russia echter tegen het toestaan van crypto-exchanges om legaal te opereren. Ook was het tegen het accepteren van cryptocurrency als wettig betaalmiddel.

Op 5 september zei Moiseev het volgende:

Nu mensen buiten de Russische Federatie cryptowallets openen, is het noodzakelijk om dit in Rusland te doen met entiteiten die onder toezicht staan van de centrale bank. Deze moeten voldoen aan de vereisten van Anti-Money Laundering en Know Your Customer.

Rusland heeft een gemengde relatie met crypto. In 2020 heeft het land wetgeving aangenomen die het gebruik van cryptocurrencies voor betalingen verbiedt. President Vladimir Poetin tekende in juli ook een wetsontwerp dat digitale financiële activa als betalingsverkeer verbiedt.

In mei suggereerde minister van Handel Denis Manturov dat Rusland cryptobetalingen vroeg of laat zou legaliseren.

Sinds de Russische invasie van Oekraïne in februari zijn de regering, bedrijven en bepaalde personen in het land het doelwit geweest van uitgebreide economische sancties. Op 15 september voegde het Amerikaanse ministerie van Financiën 22 personen en twee in Rusland gevestigde entiteiten toe aan de sanctielijst.

Regulatie nieuws

Kim Kardashian moet $1.26 miljoen betalen aan SEC vanwege crypto promotie Kim Kardashian moet $1.26 miljoen betalen aan SEC vanwege crypto promotie
De impact van Amerika’s Minister van Financiën op de cryptomarkt De impact van Amerika’s Minister van Financiën op de cryptomarkt
Kazachstan lijkt klaar voor de legalisering van crypto Kazachstan lijkt klaar voor de legalisering van crypto
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten