Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Rusland legaliseert crypto, komt dat door de westerse sancties?

Donderdag werd onthuld dat Rusland en zijn ministerie van Financiën werken aan een wetgeving die het gebruik van cryptocurrencies legaliseert. Dat blijkt uit een rapport van de Russische nieuwszender Kommersant.


Een grote stap vooruit

De ontwerpwetgeving zal een rigoureus regelgevend kader bieden, waarbij ook cryptomining in detail wordt besproken. Dat er regelgeving komt omtrent digitale valuta is een grote stap vooruit. Zeker omdat de Russische Centrale Bank altijd anti crypto is geweest. Het ministerie van Financiën en andere overheidsinstanties hebben er echter bij de regering op aangedrongen om de cryptowereld te reguleren.

Het document, getiteld “On Digital Currency”, zou Rusland eindelijk een broodnodig juridisch kader kunnen bieden voor de werking van de crypto industrie in het land. Volgens rapporten is het wetsvoorstel bedoeld om van crypto een erkende betalingseenheid en een investeringsmiddel te maken.


Stablecoins kunnen als illegaal worden beschouwd

Het wetsvoorstel zou ook proberen onderscheid te maken tussen cryptocurrencies, omdat het zegt dat alleen degenen die geen “verplichte persoon” hebben legaal zijn in Rusland. Dit betekent dat activa zoals Bitcoin en Ethereum legaal kunnen zijn in het land, terwijl uitgegeven activa zoals stablecoins als illegaal kunnen worden beschouwd.


Zijn westerse sancties te danken voor de nieuwe regelgeving?

Het nieuwe wetsvoorstel komt op het moment dat Rusland te maken heeft met steeds strengere economische sancties uit het westen. Hoewel de Russische Centrale Bank heeft verklaard dat ze geen crypto zal gebruiken om sancties te ontwijken, kan een regelgevend kader het land op de lange termijn nog steeds handig uitkomen. Rusland heeft onlangs ook al een licentie verleend aan de belangrijkste geldschieter van Rusland, Sberbank, waardoor het crypto’s zou kunnen uitgeven.

De nieuwe regelgeving zou de cryptowereld flink kunnen gaan helpen zich verder te ontwikkelen. Rusland zou op zijn beurt cryptocurrencies steeds meer in gaan zetten om sancties te ontwijken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten