Blockchain

Rusland gaat mogelijk diamanten verkopen aan China via blockchain

Rusland beschikt over de grootste diamantenproducent ter wereld, namelijk Ruslands ALROSA. ALROSA heeft een lancering van een blockchain-programma aangekondigd. Dit programma gaat naar verluidt werken op het grootste sociale platform van China: WeChat. Hiermee wil het Chinese retailers helpen om de oorsprong van diamanten te volgen.


Van mijn tot consument

Om dit mogelijk te maken, is ALROSA een samenwerking aangegaan met het technologiebedrijf Everledger. Volgens ALROSA zal de software de kracht van de blockchain-technologie demonstreren. Hierdoor wordt het mogelijk om de traceerbaarheid van mijn tot consument in kaart te brengen. Ook wordt de transparantie van de industrie hierdoor flink bevordert.


Versterken verkoopbasis China

Door de herkomst van alle diamanten van het bedrijf zo transparant aan te bieden op het populairste platform voor sociale media, hoopt ALROSA om de verkoopbasis in het land te versterken.

Door een smartphone te gebruiken waar ze het WeChat mini programma op kunnen laden, kunnen gebruikers de volledige herkomst en unieke certificaatinformatie van de diamanten van ALROSA inzien. Vervolgens kan via WeChat ook een aanschaf worden gepleegd, wat de verkoop van diamanten via de WeChat-app mogelijk maakt.

Binnen de diamanten-industrie is dit een baanbrekend initiatief, aldus Everledger. Het bedrijf is verheugd om met het Russische diamantenbedrijf samen te gaan werken.