Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Rusland nog niet bezig met mogelijke crypto-regulatie

Alhoewel de eerste cryptocurrency gerelateerde wet in januari van dit jaar werd aangenomen in Rusland, wordt de crypto-markt in het land nog niet gereguleerd. Sterker nog, de Russische crypto-markt lijkt hier nog verreweg van, wat gepaard gaat met veel onzekerheid.


Rusland doet niets om lokale crypto-markt te reguleren

Volgens Yury Pripachkin, het hoofd van de ‘Russian Association of Cryptoindustry & Blockchain, ofwel RACIB afgekort, zijn de huidige crypto-wetten niet meer dan slechts halve maatregelen. Hierover zegt Yury het volgende:

“Rusland heeft absoluut niets gedaan om de lokale cryptocurrency-markt, die goed is voor ongeveer 10% van de wereldwijde cryptomarkt, te reguleren. De omvang van de Russische cryptomarkt is vergelijkbaar met de jaarlijkse federale begrotingsinkomsten van circa $270 miljard.”


Grijze zone & sceptisch over cryptocurrencies

Yuri is tevens niet de enige die denkt dat de crypto-industrie in Rusland grotendeels een grijze zone is. Een voorbeeld hiervan is Anna Maximenko, advocaat bij Debevoise & Plimpton. Zij is van mening dat de crypto-regelgeving in Rusland momenteel ‘beperkt is tot de definitie van cryptocurrency’ en een paar andere aspecten, zoals het verbod op crypto-betalingen. Over deze andere aspecten zegt Maximenko het volgende:

“Andere aspecten van de omzet van cryptocurrencies, inclusief uitwisselingen en vereisten voor de investeerders, zijn momenteel niet gereguleerd. Rekening houdend met de negatieve houding van de Bank of Russia ten aanzien van cryptocurrencies, kan het heel goed zijn dat er geen Russische crypto-exchanges zullen zijn, terwijl buitenlandse crypto-exchanges juist in een grijze zone zullen blijven.”

De Russische regering blijft hiermee sceptisch over Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies als het gaat om de belangen van haar eigen inwoners. De Bank of Russia transacties wil beperken tot crypto-exchanges, aangezien crypto-investeringen enorm populair zijn geworden bij lokale investeerders. Het is nog niet bekend of dit in de (nabije) toekomst zal veranderen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten