Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Russische Ministerie van Economie steunt legalisering van crypto

Premier Mikhail Mishustin en het Russische ministerie van Economische Ontwikkeling hebben hun steun uitgesproken voor pogingen om cryptocurrencies te reguleren en te integreren in de economie van het land. De steun komt er temidden van toenemende sancties over de oorlog in Oekraïne. Deze beperken de toegang van Rusland tot wereldwijde financiën.


Het ministerie van Financiën probeert de Russische cryptoruimte te legaliseren

De Russische autoriteiten zetten stappen in de richting van een uitgebreid wettelijk kader voor cryptocurrencies, ondanks de aanhoudende tegenstand van de centrale bank. De aanpak van het ministerie van Financiën, dat voorstander is van legalisering, wint steun van andere overheidsinstellingen en ambtenaren, des te meer nu Rusland geconfronteerd wordt met ongekende sancties. Bijvoorbeeld financiële beperkingen.

Begin februari kondigde de federale regering aan dat zij het regelgevingsconcept van Minfin goedkeurde. Vervolgens diende het ministerie een nieuw wetsontwerp in. Het voorstel gaat over digitale valuta om de lacunes in de regelgeving op te vullen. De lacunes zijn overbleven na de inwerkingtreding van de wet over digitale financiële activa in januari 2021.

Russische premier Mikhail Misgustin gaf een reactie op de inspanningen om een speciale regeling voor cryptocurrency-operaties aan te nemen. Hij werd vrijdag geciteerd als verklarend dat de regering het voorstel tot in de kleinste details heeft bekeken. Tijdens een bijeenkomst met wetgevers van de Liberaal Democratische Partij van Rusland (LDPR) in de Staatsdoema, ging hij nader in op het voorstel:

Uiteraard zal het mechanisme voor de circulatie van digitale valuta’s in het financiële stelsel van het land moeten worden geïntegreerd.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Reguleren van cryptomining

Tegelijkertijd benadrukte Mishustin dat de relevante kwesties alleen kunnen worden opgelost met de medewerking van de Bank van Rusland (CBR). Volgens hem moet de centrale bank de risico’s beoordelen die cryptocurrencies met zich meebrengen. In januari stelde de monetaire autoriteit een algeheel crypto-verbod voor, onder verwijzing naar risico’s voor de financiële stabiliteit van het land en zijn burgers.

De CBR wil een breed scala aan crypto-gerelateerde activiteiten verbieden. Het uitgeven, verhandelen en delven van digitale valuta’s vallen hieronder. De Russische premier onthulde dat zijn kabinet bereid is om operaties als cryptomining te reguleren.

Het was gedetailleerd in het concept. Het is door ons goedgekeurd. Aldus Mikhail Mishustin, volgens een release van de persdienst van de regering.

Eerder deze week werd het wetsvoorstel van Minfin ook gesteund door het Russische ministerie van Economische Ontwikkeling, dat wil helpen het wetsvoorstel af te ronden. Bitcoin-mining, cryptocurrency-betalingen en de eisen voor exploitanten van beurzen voor digitale activa moeten nog verder worden verduidelijkt. Aldus het departement, dat ook nog wacht op feedback van het ministerie van Financiën.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten