Regulatie Nieuws, Stablecoin Nieuws

Regulatie Nieuws, Stablecoin Nieuws

Salaris in stablecoin ontvangen is illegaal volgens Chinese rechtbank

De stablecoin Tether (USDT) mag volgens een Chinese rechtbank niet worden gebruikt voor het betalen van salaris. Daarbij verwees de rechtbank naar het algemene verbod van het land op alle soorten crypto transacties.

Geen wettig betaalmiddel

Ondanks dat de Chinese overheid vorig jaar allerlei crypto transacties verbood, gebruiken sommige bedrijven blijkbaar nog steeds stablecoins zoals Tether (USDT) om hun werknemers te betalen.

Het Chaoyang District People’s Court in Peking heeft nu echter geoordeeld dat stablecoins zoals USDT niet mogen worden gebruikt voor salarisbetalingen, zo laat het nieuwsbureau Beijing Daily weten.

De Chinese rechtbank verklaarde dat virtuele valuta zoals USDT niet als valuta op de markt kunnen circuleren. De rechtbank eist dat alle werkgevers hun werknemers alleen mogen betalen met de officiële valuta, de renminbi (RMB).

De uitspraak was onderdeel van een rechtszaak waarbij een medewerker van een lokaal blockchainbedrijf was betrokken. De medewerker klaagde zijn werkgever aan omdat hij niet akkoord ging met het betalen van zijn loon in RMB. De eiser voerde aan dat het bedrijf zijn salaris en bonussen in de USDT stablecoin had betaald in plaats van in RMB.

De rechtbank wees erop dat digitale valuta’s zoals USDT niet dezelfde juridische status hebben als wettig betaalmiddel. De rechtbank merkte op dat het verzoek van de eiser om salaris en bonussen te ontvangen in de vorm van RMB volledig in overeenstemming is met de lokale wetgeving.

Als zodanig beval de rechtbank de gedaagden om in totaal meer dan 270.000 RMB ($40.000) aan salaris en jaarlijkse bonussen te betalen. Dit was de hoeveelheid geld die het bedrijf verschuldigd waren aan de eiser.

China’s aanpak om acceptatie van crypto te bestrijden

De People’s Bank of China heeft in september 2021 een reeks maatregelen aangekondigd om de acceptatie van crypto valuta in China te bestrijden. De actie omvatte 10 Chinese staatsautoriteiten die een nieuw mechanisme instelden. Dit werd gedaan om te voorkomen dat financiële spelers deelnemen aan crypto transacties.

Ondanks het verbod zijn sommige lokale blockchain-executives positief over stablecoins zoals USDT. Yifan He, CEO van Red Date Technology, een technologiebedrijf dat betrokken is bij het Blockchain Service Network (BSN), zei dat stablecoins alleen functioneren als ze goed gereguleerd worden.

USDC of USDT zijn betalingsgerelateerde valuta’s, geen speculatieve assets. Als ze eenmaal volledig gereguleerd zijn, zijn ze in orde.

– Aldus Yifan He.

Yifan richtte zich op het laatste nieuws uit China. Hij merkte op dat alle USDT-transacties illegaal zijn in China. Het verbieden van dergelijke transacties kan echter moeilijk zijn voor regelgevers. Yifan is ook van mening dat USDT en zijn grote rivaal USD Coin helemaal niet populair zijn in China.

Over Tether en USD Coin

Tether USDT is een belangrijke stablecoin gekoppeld aan de Amerikaanse dollar in een 1 op 1 verhouding De munt wordt ondersteund door Amerikaanse dollars die worden aangehouden in Amerikaanse schatkistreserves, contante deposito’s en andere assets.

USDT is de op twee na grootste cryptomunt na Bitcoin en Ethereum op basis van marktkapitalisatie. Daarnaast is het de grootste digitale asset op basis van dagelijkse handelsvolumes. Op het moment staan de dagelijkse handelsvolumes van USDT op $57 miljard. Dit is 247% meer dan het dagelijkse handelsvolumes van de Bitcoin.

Stablecoin nieuws

MakerDAO oprichter wil Circle’s USDC laten vallen als dekkingsmunt voor DAI MakerDAO oprichter wil Circle’s USDC laten vallen als dekkingsmunt voor DAI
Ook Tether spreekt steun uit voor Proof-of-Stake versie van Ethereum Ook Tether spreekt steun uit voor Proof-of-Stake versie van Ethereum
Hoeveelheid stablecoins op grote beurzen wijst op bodem cryptomarkt Hoeveelheid stablecoins op grote beurzen wijst op bodem cryptomarkt
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten