Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Sam Bankman-Fried wil tot $1 miljard uitgeven in 2024 om comeback Trump te dwarsbomen

De miljardair oprichter en CEO van de populaire cryptocurrency exchange FTX, Sam Bankman-Fried, heeft onthuld dat hij van plan is om ergens tussen de $100 miljoen en $1 miljard uit te geven. Zijn doel is om de presidentsverkiezingen van 2024 in de Verenigde Staten (VS) te helpen beïnvloeden.

Beïnvloeden presidentverkiezingen 2024

Op dinsdag werd Bankman-Fried in een podcast-interview gevraagd hoeveel geld hij zou doneren tijdens de volgende presidentiële verkiezingscyclus. Hij antwoordde dat hij ’ten noorden van $100 miljoen’ zou geven met een ‘zacht plafond’ van $1 miljard als hij de persoon zou financieren die het opneemt tegen voormalig president Donald Trump:

Ik zou niet graag zeggen dat het een hard plafond is. Wie weet wat er tussen nu en dan gaat gebeuren.

Hij zei dat één van de belangrijkste kwesties voor hem het voorkomen van de volgende pandemie is. Deze zou volgens hem ’tientallen miljarden Amerikaanse dollars’ gaan kosten.

De Verenigde Staten hebben zowel een grote kans als een grote verantwoordelijkheid tegenover de wereld om het Westen op een krachtige maar verantwoordelijke manier te leiden. Alles wat het land doet heeft enorme rimpeleffecten op hoe de toekomst eruitziet.

In het verleden heeft Bankman-Fried al miljoenen dollars gedoneerd aan politici. Zo heeft hij bijvoorbeeld 5,2 miljoen dollar bijgedragen aan de verkiezingscampagne voor 2020 van de huidige president Joe Biden. Ook steunt hij het politieke actiecomité genaamd ‘Protect Our Future’, dat in januari 2022 werd opgericht.

Mogelijk scenario waarin niets gedoneerd wordt

Eerder in mei gaf bovengenoemd actiecomité tussen de $8 en $10 miljoen uit om Carrick Flynn te ondersteunen. Hij slaagde er die er echter niet in de Democratische voorverkiezing te winnen voor de nieuwe zetel in het 6e district van Oregon in het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten.

Er kan zich echter een scenario voordoen waarin Bankman-Fried besluit helemaal geen geld te doneren, al acht hij de kans daarop ‘zeer klein’:

Er is een wereld die eindigt in de buurt van nul als de dingen gewoon zo uitpakken dat er niet veel is waar ik enthousiast over ben.

De CEO van FTX heeft in de interviews niet gezegd op welk crypto-gerelateerd beleid hij zou aandringen. Bij de rivaliserende beurs Coinbase worden de inspanningen opgedreven om te lobbyen voor een beleid dat gunstig is voor crypto, met de aankondiging van vorige week van een “crypto native” denktank. Deze heet ‘het Coinbase Institute.’

Het zal onderzoek publiceren over crypto en Web3 om de lobby-inspanningen van de beurs te ondersteunen. In 2021 was de firma het grootste bestedende blockchainbedrijf op het gebied van lobbyen. Er werd meer dan $1,3 miljoen uitgegeven.

Regulatie nieuws

Senator Pat Toomey: “FDIC dwingt banken om crypto-bedrijven te vermijden” Senator Pat Toomey: “FDIC dwingt banken om crypto-bedrijven te vermijden”
Federal Reserve publiceert nieuwe richtlijnen voor crypto-banken Federal Reserve publiceert nieuwe richtlijnen voor crypto-banken
Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten