Bitcoin stijgt
Bitcoin

Samson Mow: Bitcoin koers van $100.000 is onvermijdelijk

Sinds de all-time high van $73.800 zit Bitcoin enigszins in de problemen. Het lukt maar niet om het bullish momentum definitief te herpakken. Op dit moment lijken de bulls aan een nieuwe poging bezig, maar de echte overtuiging mist nog. De weerstand tussen de $71.000 en $72.000 lijkt op dit moment te groot.

Samson Mow, de oprichter en CEO van Bitcoin-bedrijf JAN3, is er echter van overtuigd dat de koers van $100.000 enkel een kwestie van tijd is.

Bitcoin op weg naar $100.000

Volgens Samson Mow is het bereiken van de $100.000 en kwestie van het voorbijschieten van de $73.800 die in maart werd bereikt. Als dat lukt, dan voorziet hij een “vraagschok” en knalt Bitcoin volgens hem direct door naar die magische grens.

Zijn vertrouwen komt op een moment dat Bitcoin zich lijkt te herpakken. Na een lastige nacht is de Bitcoin koers terug boven de $71.000 en maken we ons mogelijk op voor die koersexplosie. De bulls blijven het in ieder geval proberen.

Je zou verwachten dat de bears een keer verliezen op dit punt en hun weerstand opgeven. Tot nu toe is daar helaas geen sprake van. Het lijkt er ook op dat de markt in afwachting is van de data van de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Die staat voor 14.30u op het programma vandaag en de verwacht is dat deze de markt behoorlijk in beweging gaat brengen. Valt de werkloosheid hoger uit dan verwacht? Dan schiet Bitcoin waarschijnlijk omhoog. Het zou dus zomaar kunnen gebeuren vandaag.

Technische analyse is ook bullish over Bitcoin

De optimistische vooruitzichten van Samson Mow worden ondersteund door een nieuwe technische analyse van Chris Vermeulen, de marktstrateeg van The Technical Traders. Hij deelt dat Bitcoin een cup-and-handle patroon vormt, wat volgens hem veel potentie biedt voor koersstijgingen.

Verder gebruikt hij Fibonacci-niveaus om de targets te bepalen. Die liggen voor hem op $80.000, $90.000 en zelfs $106.000 in de grafiek.

Het niveau van $100.000 is volgens Vermeulen dan wel weer een psychologische barrière waar Bitcoin behoorlijk veel weerstand kan verwachten. Dat zou wat reactie kunnen opleveren van de markt, maar op de lange termijn blijft hij extreem positief over de digitale munt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Glassnode: Opwaartse trend Bitcoin koers nog altijd intact
Crypto analist denkt dat de bodem bereikt is voor Bitcoin
Bitcoin maakt zich klaar voor ‘bananen-zone’
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt