Samsung Flatscreen TV
NFT

Samsung brengt nog een NFT-platform voor digitale kunst

Samsung biedt inmiddels al meerdere NFT-functies aan in hun Smart Televisies. Binnenkort willen ze hier nog een functie aan toevoegen, waarmee klanten NFT’s kunnen kopen, opslaan én bekijken. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met het digitale kunstplatform genaamd ArtToken, die een speciale app zal ontwikkelen voor Samsung televisies.

ArtToken NFT TV-App

In eerste instantie werd de ArtToken NFT TV-App in Berlijn tentoongesteld. Destijds was de app echter nog in zijn beginfase. Alhoewel het nog steeds niet bekend is wanneer de app precies gedownload kan worden, zijn ze naar verluidt wel dingen aan het afronden.

De app zal de NFT-kunstcollectie van de gebruikers weergeven op de televisies van Samsung. Het is nog niet bekend welke modellen precies deze bestaande modellen de app zullen ondersteunen.

Meer dan een portaal naar series en films

Eerder dit jaar werd al duidelijk dat Samsung grote stappen zet binnen de NFT-wereld. Ze zijn inmiddels meerdere samenwerkingen aangegaan om NFT’s te ondersteunen op meerdere smart tv’s. Zo lanceerde het bedrijf bijvoorbeeld een zelfstandige app voor hun ‘The Frame’ en MicroLED-tv’s. Ook hebben ze met Nifty Gateway een integratie van hun NFT-platform mogelijk gemaakt. NFT-gebruikers krijgen hierdoor enkele mogelijkheden om hun NFT’s op hun televisies ten toon te stellen.

Naar verluidt hebben NFT-fans al toegang tot duizenden digitale kunstwerken en verzamelobjecten via de smart-tv’s van Samsung, maar meer opties kunnen hier zeker geen kwaad. Volgens een functionaris van Samsung die door de Koreaanse media wordt geciteerd, “is de beste manier om simpelweg de technologische superioriteit van een tv weer te geven, natuurlijke landschappen of kunstwerken digitaal weer te geven.”

Smart TV’s van Samsung worden door deze nieuwe updates meer dan alleen een portaal naar je favoriete programma’s en films. Het bedrijf bracht eerder dit jaar de Gaming Hub uit voor 2022 smart-tv’s, waardoor cloud-gaming voor veel mensen mogelijk is geworden. Het is nog niet bekend wat de volgende stap van het bedrijf binnen de crypto- of NFT-wereld zal zijn.

NFT nieuws

Starbucks maakt een einde aan zijn NFT-programma
Bitcoin NFTs maken comeback en gaan Ethereum weer voorbij
Donald Trump bezit voor $5 miljoen aan crypto
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?