Blockchain,

Samsung investeert €2.6 miljoen in Ledger

De hardware fabrikant van cryptocurrency wallets Ledger heeft €2.6 miljoen ontvangen van de elektronicareus Samsung. Naast het investeringsbedrag zijn er geen verdere details verstrekt.


Verschuiving CEO Ledger

Het nieuws volgt nadat de voormalige president van het bedrijf is benoemd als CEO. Voormalige CEO Eric Larchevêque zal vanaf heden optreden als voorzitter van het Ledger’s Board. In deze rol zal hij zich gaan richten op de strategie en de visie van het bedrijf. Ook gaat hij zich bezighouden met het houden van toezicht op regelgevers, partnerschappen, klanten en zakelijke relaties.


Samsung Blockchain

Gisteren werd al bekend dat Samsung erg geïnteresseerd is in de blockchain technologie. Zo is het van plan om een eigen blockchain op te zetten en hier mogelijk zijn eigen nieuwe cryptocurrency, de Samsung Coin, aan te koppelen. Deze blockchain is naar verluidt gebaseerd op het Ethereum-netwerk. Het project is onderdeel van de speciaal ontwikkelde blockchain afdeling van het bedrijf.

Hiernaast ondersteund het vlaggenschip Smartphone model, de Samsung Galaxy S10, ook cryptocurrency. Zo heeft het een ingebouwde crypto wallet waar gebruikers hun cryptocurrency naartoe kunnen sturen.


Samsung Galaxy Fold

De opvouwbare smartphone van Samsung, de Samsung Galaxy Fold, heeft enige vertraging opgelopen. De €1800 kostende smartphone heeft de nodige problemen ondervonden. Zo zou het scherm regelmatig met breukproblemen kampen en worden de weergaveprestaties van het scherm naar verwachting beïnvloed door de stoffen die in de smartphone zijn gebruikt. Wanneer de lancering nu officieel doorgaat is helaas nog onbekend.