Cryptocurrency

Cryptocurrency

Samsung Pay ondersteund vanaf nu ook Crypto Visakaart van Swipe

Samsung Pay is een samenwerking aangegaan met Swipe. Door deze samenwerking zal Samsung nu betalingen via de Swipe Visakaart integreren binnen Samsung Pay.


Primeur voor Swipe

Volgens Swipe hebben zij hierdoor een primeur meegemaakt en een enorme mijlpaal bereikt. Zo beweert het bedrijf nu dat zij het eerste digitale wallet-platform zijn dat ondersteuning heeft gekregen van zowel Google Pay als Samsung Pay. Hierdoor kunnen in één klap een enorme hoeveelheid gebruikers betalen met cryptocurrencies via de Visakaarten van Swipe.

Gebruikers kunnen binnen de Europese Unie (EU) en het Verenigd Koninkrijk (VK) hierdoor nu bij circa 50 miljoen locaties terecht. Het aantal locaties wordt wereldwijd nog vrijwel dagelijks uitgebreid.


Trots bedrijf

Het bedrijf is dan ook trots op hun prestatie. “Wij zijn door Visa goedgekeurd voor een programma voor digitale betaalkaarten. Hiernaast hebben wij ook een programma voor fysieke kaarten die naast Google Pay nu dus ook verbonden zijn met Samsung Pay. Hier zijn wij best wel trots op.”, aldus de COO van het bedrijf, John Kenneth.

Het bedrijf hoopt Samsung-liefhebbers te bereiken die met behulp van Samsungs Blockchain initiatieven crypto meer bewust hebben gemaakt. Zij willen de aanschaf en gebruik van crypto nog eenvoudiger maken. Een mogelijkheid hiervoor zijn betaalpassen voor cryptocurrencies.


Google Pay betalingen en COVID-19

Volgens John Kenneth ziet zijn bedrijf sinds de uitbraak van de aanhoudende wereldwijde Corona-pandemie een grote stijging van het aantal digitale betalingen dat via Google Pay wordt verwerkt. Dit doordat mensen door dit virus nu over het algemeen meer afstand doen van fysiek geld. Dit kan immers het virus overdragen. Het gevolg hiervan zijn dat er meer digitale betalingen worden uitgevoerd en dus ook meer via Google Pay. Hierdoor biedt het bedrijf door deze integratie met Samsung Pay een mogelijkheid voor een potentieel groot publiek.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten