Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Samsung wil functionaliteit smartphones testen met CBDC-pilot in Zuid-Korea

De elektronicafabrikant Samsung wil naar verluidt deel gaan uitmaken van het proefproject in Zuid-Korea voor een eventuele digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC).


Geldoverboekingen zonder internetverbinding

Meer specifiek wil Samsung deel gaan nemen aan het pilotprogramma van de Bank of Korea (BoK), met de focus op geldoverboekingen. De elektronicareus wil de functionaliteit van de CBDC-pilot van BoK testen met zijn Galaxy reeks smartphones.

Hierdoor wil Samsung naar verluidt gaan testen of het mogelijk is om betalingen uit te voeren via smartphones met de digitale valuta, zonder dat zij op dat moment een internet verbinding hebben. Ook de CBDC-overboekingen naar andere smartphones of aangesloten bankrekeningen zullen uitgebreid getest worden.


De CBDC-pilot in Zuid-Korea

Naar verluidt bestaat het pilotprogramma van de BoK uit ‘het uitgeven en distribueren van de CBDC en het monitoren hoe dat uiteindelijk werkt in virtuele omgevingen’. Dit liet de directeur van de centrale bank weten. De volledige pilot zal naar verluidt getest worden in 2 fasen.

In de eerste fase, die momenteel gepland staat van deze maand tot december van dit jaar, wordt bepaald welke technologie nodig is. De tweede fase, die loopt van januari 2022 tot juni 2022, zal zich richten op echte transacties en de afwikkeling hiervan. De BoK begon in juli bedrijven op te roepen om te strijden voor een kans om hun CBDC te ontwikkelen.

Het is nog niet zeker wanneer de BoK definitief van plan is om hun CBDC te lanceren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten