Santander geeft $20 miljoen Blockchain obligatie uit

De grote Spaanse bank, genaamd Banco Santander, heeft wat ze zelf de eerste end-to-end blockchain-obligatie noemen uitgegeven.


Obligatie op de Ethereum blokketen

In een persbericht van 12 september onthulde de bank dat ze een obligatie van $ 20 miljoen rechtstreeks op de Ethereum (ETH) -blokketen hebben uitgegeven. Deze obligatie heeft de looptijd van een jaar.


Sneller, goedkoper en eenvoudiger dan oudere systemen

Santander heeft gezegd dat het gebruik van blockchain-technologie voor de uitgifte van end-to-end obligaties een eerste stap is in de richting van een mogelijke tweede markt voor reguliere beveiligingstokens (STOs).

Zoals het nieuwsbericht aangeeft, gaf Santander de obligatie van $ 20 miljoen uit. De obligatie geeft elk kwartaal een dividend van 1.98. Dit terwijl een van de afdelingen van de Santander Groep de obligatie tegen marktprijs kocht.

Santander Securities Services opereerde als de instantie die het geld tokeniseerde. Daarbij waren ze de bewaarder van de cryptografische sleutels die voor de uitgifte worden gebruikt. Santander Corporate and Investment Banking (CIB) trad op als dealer.

De transactie werd uitgevoerd op de openbare Ethereum-blockchain, waarbij Santander de obligatie veilig op een toegestane manier tokeniseerde. Zowel het geld dat werd gebruikt om de investering te voltooien als de tokens die worden gebruikt om per kwartaal te betalen, waren tokenized. De bank merkte op dat de hoge mate van automatisering het aantal vereiste tussenpersonen dramatisch verminderde.

Verder merkte Santander CIB op dat de blockchain-obligatietransactie sneller, efficiënter en eenvoudiger was dan oudere systemen. De bank zegt nu samen met zijn klanten het project van de beginfase naar de ontwikkelingsfase te willen krijgen.

Het blockchain-obligatie-initiatief zet het werk voort dat is gestart door het blockchain-lab van Santander in 2016. Momenteel met aanvullende ondersteuning van het in Londen gevestigde fintech Nivaura die samenwerken met Santander InnoVentures. Ook krijgen ze hulp met juridisch advies van het wereldwijde advocatenkantoor Allen & Overy.


Wereldwijde ontwikkeling

Vorige maand meldde Santander dat ze nu van plan is de implementatie van Ripple’s xCurrent-betalingstechnologie uit te breiden naar een aantal Latijns-Amerikaanse landen. De bank had de technologie voor het eerst geïntroduceerd in Spanje, Brazilië, Polen en het Verenigd Koninkrijk in april 2018.

Vorige maand onthulde de Wereldbank ook dat het een extra ~ $ 33 miljoen had opgehaald voor zijn Kangaroo-obligatie. Dit geld werd met behulp van blockchain-technologie opgehaald. Verwacht wordt dat de obligatie in augustus 2020 vrij wordt gegeven.

De Wereldbank claimde nog een primeur te hebben door de eerste obligatie te hebben gecreëerd die toegewezen, overgedragen en de hele tijd beheerd is door ledger technologie.

 
 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken