Trump
Regulatie

SBF wilde Trump miljoenen bieden om hem uit de presidentsrace te houden

Sam Bankman-Fried, de gevallen CEO en oprichter van het geïmplodeerde FTX, dacht na over het idee om Donald Trump miljarden dollars te bieden om hem te verleiden om zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen als president van de Verenigde Staten. Deze onthulling wordt gedaan door Michael Lewis, die bezig is met zijn boek “Going Infinite” over Sam Bankman-Fried en FTX.

Voor zijn boek spendeerde Lewis ruim 100 uur met SBF en volgens de auteur zag de voormalige CEO van FTX Donald Trump als een grote bedreiging voor zijn toekomstplannen.

5 miljard dollar

Als we Michael Lewis mogen geloven, dan was Sam Bankman-Fried bereid om afstand te doen van 5 miljard dollar om Donald Trump ertoe te verleiden om uit de race te blijven voor het presidentschap van de Verenigde Staten.

De reden dat dit uiteindelijk niet gebeurde is dat FTX ten tijde van die plannen al aan het randje van de afgrond stond. “De vraag die Sam had was niet alleen: ‘Is 5 miljard dollar genoeg om Trump te stoppen.’ Maar ook: ‘is dit wel legaal?'”, aldus Michael Lewis.

Bankman-Fried mengde zich sowieso veel op het politieke strijdtoneel. Zo doneerde hij in 2020 ook 5,2 miljoen dollar aan de presidentscampagne van Joe Biden.

Verder doneerde hij met zijn FTX ook nog eens 40 miljoen dollar aan de Democraten in aanloop naar de midtermijn-verkiezingen van 2022.

In afwachting van zijn straf

Inmiddels weten we dat alle aspiraties van Sam Bankman-Fried verleden tijd zijn, want de voormalige CEO van het op spectaculaire wijze geïmplodeerde FTX wacht op zijn berechting in de Verenigde Staten.

Zijn strafproces begint op 3 oktober (morgen) en de verwachting is dat Sam Bankman-Fried weleens voor de rest van zijn leven achter de tralies kan belanden.

We moeten immers niet vergeten dat hij met zijn acties voor miljarden dollars aan schade zorgde bij onwetende investeerders. Sam Bankman-Fried en zijn imperium van bedrijven gokten met het geld van de gebruikers van FTX.

Als dat allemaal klopt en Bankman-Fried inderdaad schuldig is, dan zou het niet meer dan terecht zijn als hij hiervoor lang de gevangenis in moet. Hij heeft hiermee waarschijnlijk de levens (of in ieder geval de spaartegoeden) van vele mensen verwoest.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Regulatie nieuws

Kazachstan blokkeerde in 2023 980 niet-gelicentieerde crypto-exchanges
Binance-oprichter CZ moet in VS blijven tot straf bekend is
El Salvador onthult BTC ‘Vrijheidsvisum’
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%