Ripple Nieuws

SBI CEO: Ripple wil naar de beurs na afhandelen van de SEC-rechtszaak

De grootste externe aandeelhouder van Ripple gelooft dat het XRP-gerelateerde bedrijf kort na het schikken van zijn rechtszaak met de SEC naar de beurs gaat.


Ripple van plan om naar de beurs te gaan

Volgens de CEO van SBI Group heeft het grote cryptocurrency-bedrijf Ripple zijn plannen om om naar de beurs te gaan niet opgegeven, ondanks de voortdurende juridische strijd met de Amerikaanse toezichthouders.

Yoshitaka Kitao, CEO van de Japanse financiële gigant SBI Group, beweerde dat Ripple van plan is een beursgenoteerd bedrijf te worden nadat het bedrijf een gerechtelijke procedure tegen het bedrijf heeft ingesteld door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Tijdens een presentatieoproep op woensdag zei Kitao dat zowel Ripple CEO Brad Garlinghouse als uitvoerend voorzitter Chris Larsen van plan zijn om Ripple openbaar te maken:

“Na de huidige rechtszaak zal Ripple naar de beurs gaan. De huidige CEO wil dat doen. Chris wil dat doen. “

Kitao zei dat de investering van SBI in Ripple zijn vruchten zou afwerpen na een mogelijke openbare notering. Hij merkte ook op dat SBI de grootste externe aandeelhouder van Ripple is. Kitao voorspelde verder dat blockchain-consortium R3 ooit ook openbaar zal worden. Blockchain-consortium R3 is een ander industriebedrijf dat actief wordt ondersteund door SBI.

“We hebben geïnvesteerd in fintech-bedrijven en we passen die technologie toe in onze groep en we verspreiden die technologie ook over de industrie. Dat is de basisstrategie van de SBI Group”, aldus Kitao.


Juridische overwinningen

Garlinghouse hintte vorig jaar op een mogelijke beursintroductie en voorspelde dat IPO’s vaker zouden voorkomen in de crypto- en blockchain-industrie. “In de komende 12 maanden zul je IPO’s zien in de crypto/blockchain-ruimte. We zullen niet de eerste zijn en we zullen niet de laatste zijn, maar ik verwacht dat we een leidende positie hebben. Het is een natuurlijke evolutie voor ons bedrijf,” zei hij.

Zoals eerder gemeld, heeft de SEC in december 2020 een rechtszaak aangespannen tegen Ripple Labs, evenals Garlinghouse en Larsen. Hierin werd beweerd dat XRP een niet-geregistreerd effectenaanbod van $1,3 miljard was. Het bedrijf is er echter in geslaagd een reeks juridische overwinningen te behalen. Hierdoor hebben investeerders meer hoop gekregen over de uitkomst van de rechtszaak. Ook heeft dit de XRP-prijs boven de $1,4 heeft gestuwd – een niveau dat sinds januari 2018 niet meer is gezien.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten