Exchange

SBI Holdings neemt crypto exchange TaoTao over

SBI Holdings, het grootste financiële conglomeraat in Japan, is nu officieel in het bezit van 2 gelicentieerde cryptocurrency exchanges, na de overname van TaoTao.


100% van aandelen overgenomen

Naar verluidt heeft SBI Holdings 100% van de aandelen van TaoTao overgenomen. Het gevolg hiervan is dat de onderneming volledig een dochteronderneming van SBI wordt. Dit werd duidelijk uit de officiële aankondiging van het bedrijf.

Eerder had Yahoo! circa 40% van de aandelen van TaoTao in bezit, maar heeft deze nu aan SBI verkocht. TaoTao lanceerde haar crypto-handelsplatform in mei 2019 en heeft hierdoor al enige ervaring in de crypto-markt.


Twee crypto-platforms

Hierdoor is SBI Holdings nu in het bezit van 2 cryptocurrency handelsplatforms. Het bedrijf heeft namelijk zelf ook al een op crypto gerichte venture capital-tak genaamd SBI VC Trade. Op dit platform kunnen crypto-activa’s worden verhandeld en is sinds een dochteronderneming van SBI Securities sinds juli 2019.

Het bedrijf is echter van plan om betere crypto gerelateerde diensten aan te bieden. Om dit te doen, is de expertise die TaoTao met zich meebrengt van groot belang.

Naar verluidt heeft SBI Holdings recentelijk de onderhandelingen met de populaire crypto exchange Binance stopgezet. Na deze onderhandelingen is het bedrijf dus in zee gegaan met TaoTao. Naar verluidt hebben de partijen circa 9 maanden lang met elkaar onderhandeld om de overname zo goed mogelijk te laten verlopen.