Nieuws, Trending

SBI Holdings stapt in crypto-mining marktSBI Holdings, de Japanse financiële dienstverlener, heeft bekendgemaakt dat het via een nieuwe een dochteronderneming chips en systemen voor cryptomining apparatuur gaat fabriceren.


SBI Mining Chip Co.

De nieuwe onderneming zal naar verluid SBI Mining Chip Co (SBIMC) gaan heten. Deze dochteronderneming maakt deel uit van de strategie van SBI ten aanzien van hun digitale activa-gerelateerde bedrijven.

Met SBIMC wil SBI Holdings de ontwikkeling en productie van cryptocurrency-miners uitvoeren in een samenwerking met een aantal grote halfgeleiderondernemingen. Welke bedrijven dit precies zijn is niet benoemd.


Voormalig NASA-veteraan

De voormalige NASA-veteraan Adam Traidman gaat de dochteronderneming leiden. Dit vanwege zijn ruime ervaring op het gebied van geavanceerde semiconductors en andere elektronica.
Traidman zit al ruim 20 jaar in het vak. Traidman is geen nieuweling voor SBI, zo was hij de CEO van BRD. Dit is een bedrijf waar SBI Group in heeft geïnvesteerd. Hiernaast is Traidman CEO geweest bij een aantal andere ondernemingen als Chip Esimate en WearSens.SBI Group

Sinds 2017 is SBI Group erg geïnteresseerd in de cryptocurrency-industrie. Destijds deed het bedrijf voornamelijk onderzoek naar cryptocurrencies, waaronder ook het minen van cryptocurrencies. Hiernaast deed het bedrijf onderzoek naar verschillende manieren om cryptocurrencies in te zetten en bekeken ze een aantal investeringsmogelijkheden. Via een andere onderneming ‘SBI Crypto’ bouwde het bedrijf een miningpool voor Bitcoin Cash (BCH), maar heeft deze activiteiten stopgezet.