Cryptocurrency

Cryptocurrency

SBI van plan om gezamenlijke cryptoventures op te starten met buitenlandse bedrijven

SBI Holdings, de Japanse financiële reus, is naar verluidt bezig met het opzetten van crypto gerelateerde joint ventures met financiële bedrijven uit het buitenland.


Fusies en overnames zijn noodzakelijk

Om dit voor elkaar te krijgen is de CEO van SBI Holdings, Yoshitaka Kitao, in gesprek met meerdere financiële bedrijven. Naar verluidt zouden er inmiddels al 2 deals gesloten zijn. De externe bedrijven die hierbij betrokken zijn, zijn helaas nog niet bekend gemaakt.

Mogelijk zou SBI hiervoor een aantal grootschalige fusies en overnames willen uitvoeren. Hierdoor wordt het voor het bedrijf mogelijk om haar positie als toonaangevende financiële dienstverlener te behouden. Het bedrijf is echter van plan om de nummer 1 financiële dienstverlener ter wereld te worden. Om dit voor elkaar te krijgen zijn fusies en overnames noodzakelijk, aldus de CEO van het bedrijf.


Worden van crypto-onderneming

Het is niet de eerste keer dat SBI Holdings zaken doet in de crypto-wereld. Onlangs heeft het bedrijf bijvoorbeeld de crypto-onderneming B2C2 overgenomen. Het bedrijf heeft dan ook plannen ontwikkelt om nu een wereldwijde crypto-onderneming te worden, naast hun standaard financiële diensten.

Er lijkt nu ook meer gepusht te worden op het nieuwe initiatief, mogelijk door de recente investeringen van onder andere Tesla en Mastercard. Hiernaast investeren financiële instituten ook steeds vaker in cryptocurrencies als Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Het lijkt er hierdoor op dat cryptocurrencies als steeds serieuzer gezien worden en ook steeds meer geaccepteerd worden. Het is op dit moment nog niet bekend wat de volgende stap voor SBI zal gaan zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten