bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Schiet Bitcoin door richting de 30.000 dollar?

Bitcoin en Ethereum zijn tijdens de Aziatische handelsuren sterk begonnen en staan allebei stevig in het groen. Voor Bitcoin gaat het om het moment van schrijven om een plus van 6,65 procent en Ethereum moet het met 4,19 procent doen. Daarmee handelt de Bitcoin koers op een respectabele 28.728 dollar en lijken de bulls hun ogen weer op de grens van 30.000 dollar te richten.

Volgens Strahinja Savic, het hoofd van data en analyse van het in Toronto gevestigde FRNT Financial, heeft deze opleving alles te maken met de institutionele interesse in Bitcoin.

Institutionele interesse

Institutionele beleggers zijn de grootste vissen van de markt en als die interesse hebben, dan is het logisch dat de koers daar met groene cijfers op reageert. Volgens Savic is de poging van BlackRock om een Spot Bitcoin ETF te lanceren veelzeggend over de huidige status van de digitale munt.

BlackRock is de grootste vermogensbeheerder ter wereld en als die interesse heeft om een Bitcoin-product op de markt te brengen, dan kan dat natuurlijk alleen maar positief zijn voor de koers.

Des te meer omdat BlackRock een partij is die de laatste jaren veel met groene investeringen bezig is. Iets waar je Bitcoin in eerste instantie niet meteen onder zou scharen, ware het niet dat Bitcoin mining in de praktijk veel voordelen voor de planeet heeft.

Wellicht ziet BlackRock dat nu ook en gaan ze om die reden aan de slag om een Spot Bitcoin ETF op de markt te brengen. Als deze stijgingen doorzetten, dan kunnen we wellicht eindelijk stellen dat de bearmarkt definitief voorbij is en de blik weer omhoog kan richting de halving van april 2024.

Bitcoin domineert

De rest van de markt presteert vandaag prima, maar het is vooral Bitcoin wat de klok slaat. Niet voor niets is de dominantie van Bitcoin voor het eerst in twee jaar weer boven de 50 procent uitgekomen. Vergeet ook niet dat Bitcoin nog altijd een market cap heeft die ruim tweemaal groter is dan die van Ethereum.

Een stijging van Bitcoin van 6,65 procent zou voor Ethereum een stijging van ruim 13 procent teweeg brengen. Dat maakt de sterke prestaties van Bitcoin des te indrukwekkender op dit moment.

Over de gehele week gemeten staat Bitcoin zelfs op een plus van 10,57 procent, terwijl Ethereum het met een stijging van 3,73 procent moet doen.

Wat dat betreft lijkt het moment dat Ethereum erin slaagt om Bitcoin van zijn troon te stoten nog ver weg. Al kunnen we in deze industrie natuurlijk niets helemaal uitsluiten.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December