Bitcoin

Schiff: Bitcoin is winstgevend, maar zal niet slagen als geld

Bitcoin scepticus Peter Schiff heeft toegegeven dat het houden van de crypto valuta winstgevend is. Wel zegt hij dat het “nooit” zal concurreren met fiat valuta.


“Bitcoin investeerders verdienen veel geld”

In een tweet op 18 februari gaf Schiff, bekend als een felle Bitcoin criticus, toe dat de crypto valuta in de afgelopen tien jaar een succesvolle investering is geweest. Peter Schiff schreef:

“Ik geef toe dat iedereen die 10 jaar geleden Bitcoins heeft gekocht en het vandaag verkoopt, veel geld zal verdienen’’

Daar voegde hij aan toe:

“Maar ik heb nooit gezegd dat de prijs van Bitcoin niet zou kunnen stijgen. Ik zei alleen dat Bitcoin nooit zou slagen als geld. Niets dat de afgelopen 10 jaar is gebeurd, heeft bewezen dat ik ongelijk had! “


Nog steeds anti Bitcoin

Nadat hij zijn wallet wachtwoord had teruggevonden, waarvan hij dacht dat hij het was kwijtgeraakt, is Schiff nu weer de eigenaar van ongeveer 0,4 Bitcoin. Deze verkreeg hij door vrijgevige personen die een donatiecampagne voor hem opzette om hem de voordelen van de munt wou laten zien.

Terwijl zijn anti-Bitcoin houding sindsdien nog steeds doorzet, leek Schiff echter wel merkbaar boos in de tijd dat hij dacht dat zijn bezit voor altijd verloren was. Zijn meest recente klacht zorgde ondertussen voor weinig sympathie bij Twitter-gebruikers.

Bovendien zei Schiff dat RT host en analist Max Keiser had geweigerd om met hem te debatteren over de aflevering van dit weekend. Keiser vertelde in de aflevering over zijn nieuwe Bitcoin prijsvoorspelling. Deze heeft hij officieel gewijzigd van $100.000 naar $400.000.


Bitcoin is wel degelijk een goed betaalmiddel

Zoals Saifedean Ammous opmerkte in zijn populaire boek ‘The Bitcoin Standard’, bezit Bitcoin niet alleen drie fundamentele eigenschappen die van geld vereist zijn, maar doet het dit nog veel aanzienlijker dan fiat.

Bitcoin heeft een vast aanbod, wat niet te manipuleren is. Dit zorgt ervoor dat Bitcoin beschreven wordt als het digitale goud. Dit is één van de dingen die Schiff niet heeft kunnen weerleggen.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt enorm, analist geeft $74.000 als volgende target
K33 Research: FTX terugbetalingen zijn goed nieuws voor Bitcoin
Bitcoin koers schiet met duizenden dollars omhoog naar $66.700
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten