Nieuws, Trending

Schotse kliniek behandelt de eerste Bitcoin verslaafden

Een schotse kliniek is gestart met het behandelen van mensen die verslaafd zijn aan het handelen van Bitcoins en andere cryptocurrencies. Het schotse ziekenhuis is de eerste ‘Crypto kliniek’ in Engeland. 

Hoe in crypto handelen een verslaving kan worden

Het schotse “Castle Craig ziekenhuis” heeft een behandeling ontwikkeld speciaal voor crypto verslaafden. Verschillende experts vertellen dat het handelen in crypto een verslaving kan worden. Het elke minuut obsessief bijhouden van de crypto koersen kan een verslaving worden. De experts vertellen dat de verslaving veel op een gokverslaving lijkt. De zeer bewegelijke markt spreekt gokkers aan, omdat het opwinding geeft en een kans om heel veel geld te verdienen of te verliezen. Verslaving expert Tony Marini vertelt dat het zeer belangrijk is de bitcoin verslaafden weer een levensstructuur te geven. Daarnaast is het belangrijk dat de verslaafden hun verhalen kunnen delen en hun verslaving erkennen. Alleen dan is het mogelijk om er vanaf te komen.

Bitcoin: Een kansspel of een investering?

Het schotse ziekenhuis geeft aan niet te weten hoeveel Bitcoin verslaafden er zijn. Echter weten ze wel dat er zo’n 13 miljoen mensen handelen in cryptocurrencies. Misschien heeft u er wel van gehoord. De Nederlandse familie die zijn huis verkocht om te investeren in Bitcoins. Heel veel mensen spraken er schande van: ‘Het is een onverantwoorde gok.’ Maar zelf ziet de familie het niet alleen maar als een gokje, het is een investering. Het is een terugkomende discussie, is het investeren in crypto’s een gok of een investering? Tot nu toe is er weinig regelgeving met betrekking tot crypto’s. Wel achten de meeste overheden de winst die behaald wordt met het investeren in cryptocurrencies tot de inkomstenbelasting.