Amerika, USA, vS
Bitcoin

Schuldencrisis in Amerika? Dit moet jij weten!

De rentes op creditcardschulden en autoleningen in de Verenigde Staten staan op een all-time high. Komt er een schuldencrisis aan in de Verenigde Staten van Amerika? En wat betekent dat voor de Bitcoin koers?

Dit zijn de huidige schokkende rentestanden die de Amerikaanse consument geserveerd krijgt:

  • Creditcard: 25 procent
  • Gebruikte voertuigen: 14 procent
  • Nieuwe voertuigen: 10 procent

Schulden blijven stijgen

Ondertussen blijven de schulden in absolute getallen exploderen. De totale schuld van Amerikaanse huishouden ligt momenteel op 17,3 biljoen dollar. Het totaal aan autoleningen op 1,6 biljoen dollar en de totale creditcardschuld op 1,1 biljoen dollar.

Het ergste van allemaal?

De rentebetalingen op studieschulden ter waarde van 1,6 biljoen dollar zijn afgelopen maand weer begonnen. Als je als gemiddelde Amerikaan een nieuw huis wil kopen, een nieuwe auto wil aanschaffen en je studieschuld wil afbetalen, dan ben je PER MAAND ongeveer 4.250 dollar kwijt.

Wat dat betreft kunnen we stellen dat de schuldencrisis begonnen is…

Opvallend is echter dat de schulden van Amerikaanse huishoudens ten opzichte van het bruto binnenlands product zijn gedaald sinds de Kredietcrisis van 2008. Wat dat betreft lijkt de gemiddelde Amerikaan er momenteel een stuk beter voor te staan dan 15 jaar geleden.

Wat betekent deze ontwikkeling voor de Bitcoin koers?

De grote vraag voor ons is natuurlijk wat deze ontwikkeling betekent voor de Bitcoin koers. In principe zou een schuldencrisis op de korte termijn negatief zijn voor Bitcoin. Als mensen financieel immers in de problemen komen, dan moeten ze mogelijk ook financiële assets verkopen om het hoofd boven water te houden.

Op de meer lange termijn is een positief effect meer waarschijnlijk.

Waarom?

Omdat de Amerikaanse centrale bank op de lange termijn de rente moet verlagen om de Amerikaanse consument van hun schulden te redden. Zeker de huidige percentages, neem bijvoorbeeld de 25 procent op creditcardschulden, zijn natuurlijk onhoudbaar.

Gratis financiële nieuwsbrief

Wil jij gratis op de hoogte blijven van de belangrijkste ontwikkelingen in de financiële wereld? Abonneer je dan hier op De Geldpers om twee keer per week updates te ontvangen over de belangrijkste ontwikkelingen op de financiële markt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers