Exchange, Regulatie

SEC: Binance heeft $12 miljard doorgesluisd naar bedrijven van Changpeng Zhao

De Amerikaanse beurstoezichthouder, SEC, zegt dat er miljarden dollars aan klantgeld naar het bedrijf van Zhao, Merit Peak, zijn gestuurd via een moederbedrijf genaamd Key Vision Development Limited.

Het bewijs voor deze beschuldigingen komt via een getuigenis van Sachin Verma, een accountant in dienst van de SEC, die zal worden gebruikt als onderdeel van de argumenten van de toezichthouder om de rechtbank te verzoeken om tegoeden op Binance.US te bevriezen.

“De SEC heeft niet kunnen vaststellen waarom een door Zhao gecontroleerde entiteit die naar verluidt handelde op het Binance.US-platform met behulp van Zhao’s persoonlijke fondsen, zou hebben gehandeld als een ‘doorgeefrekening’ voor miljarden dollars aan Binance Platforms-klantengelden,” aldus het juridische document.

Volgens de SEC is er 12 miljard dollar naar Zhao gestuurd en 162 miljoen dollar naar een bedrijf in Singapore onder controle van Guangying Chen.

De documenten laten zien dat Chen en Zhao controle hadden over verschillende bedrijven die geen directe link met Binance in hun naam hadden. Volgens de SEC bevindt het grootste deel van het geld dat naar Zhao en Chen wordt gestuurd, zich nu op rekeningen in het buitenland.

Chen is de financieel manager van Binance. Een recent rapport suggereert dat ze controle had over de Binance.US-rekeningen, wat in strijd zou zijn met de vermeende onafhankelijkheid van deze eenheid.

Binance heeft publiekelijk ontkend dat klantendeposito’s en bedrijfsgelden zijn gemengd, en heeft aangegeven dat Merit Peak een middel is voor Zhao om zijn “zelfgemaakte vermogen” te beheren.

De SEC onderzoekt Binance.US al sinds 2020. Volgens de toezichthouder had Binance tot december 2022 de activa van zijn Amerikaanse dochteronderneming in beheer, ondanks verklaringen aan regelgevers en het publiek dat het aparte entiteiten zouden zijn.

Er is een rechtszitting gepland tussen Binance en de SEC op 13 juni, in verband met een ‘restraining order’.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC