Ripple Nieuws

SEC probeert Hinman-documenten verborgen te houden in Ripple rechtszaak

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de rechter verzocht om de documenten inzake de Hinman Speech te verzegelen. Het machtige financiële toezichtsorgaan claimt dat de documenten niet relevant zijn voor het samenvattende oordeel van de rechtbank. Het is opvallend te noemen hoe graag de SEC deze documenten geheim wil houden.

Wat is de Hinman Speech?

De Hinman Speech verwijst naar een toespraak van een voormalig directeur van de SEC, William Hinman, tijdens de Yahoo Finance All Markets Summit van juni 2018. Destijds verklaarde Hinman dat Ethereum volgens de SEC geen effect is, omdat het project voldoende decentraal zou zijn. De Hinman-documenten is in principe een verzameling van interne communicatie, waarin mogelijk een verdere onderbouwing voor dat oordeel staat.

Ripple is ervan overtuigd dat dit een cruciaal bewijsstuk is om ze te helpen in hun rechtszaak tegen de toezichthouder. In zijn laatste motie vraagt de SEC aan de rechter om alles met betrekking tot de Hinman Speech uit de zaak te schrappen. Volgens de SEC is zijn missie groter dan het recht van het volk om toegang te krijgen tot documenten die niet relevant zijn voor deze zaak.

Wat verstoppen ze?

De Ripple-gemeenschap is er inmiddels van overtuigd dat de SEC iets probeert te verstoppen met het achterhouden van de Hinman-documenten. De grote vraag is natuurlijk wat dat dan is. Je zou inderdaad kunnen zeggen dat een overheidsorganisatie weinig problemen moet hebben met de publicatie van enkele interne beraadslagingen. Als dat volgens Ripple Labs belangrijk is voor de rechtszaak, waarom hebben zij dan het recht om die documenten achter te houden?

Het is als buitenstaander in ieder geval lastig om daar een valide reden voor te verzinnen. Aan de andere kant blijft de rechter natuurlijk de baas en die heeft de macht om hierover te beslissen. Wat dat betreft moeten we het gewoon afwachten en kunnen we verder niets doen. Voor de XRP-gemeenschap wordt het dus de vingers kruisen en hopen dat alles goed gaat.

Ripple nieuws

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Groep van 50 whales kocht in maand tijd 420 miljoen XRP
Ripple gebruikt computercode XRP Ledger om CBDCs te ontwikkelen
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?