Ripple, xrp
Ripple

SEC Rechtszaak kan Ripple niet stoppen: XRPL groeit Spectaculair in 2023

De XRP Ledger heeft een aanzienlijke toename van het totale aantal nieuwe adressen gezien, met een stijging van 31,8% in vergelijking met dezelfde periode in 2022.

Tweede kwartaal van 2023

Ondanks voortdurende zorgen over de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), liet de XRP Ledger (XRPL) in het tweede kwartaal van 2023 een aanzienlijke groei zien Dit blijkt uit een rapport van Messari.

Het rapport laat zien dat de circulerende marktkapitalisatie van XRP dit jaar met 42,5% is gestegen. De groei werd gedreven door de prijsstijging van de XRP token in het eerste kwartaal. In het tweede kwartaal daalde de marktkapitalisatie echter met 10,7%, van $27,8 miljard naar $24,8 miljard.

XRP’s Betrokkenheid bij NFT en DeFi Sectoren

Hoewel het transactievolume van het XRP-platform op kwartaalbasis is gedaald, was er een opmerkelijke stijging van 12,7% in het gemiddelde dagelijkse volume van nonfungible token (NFT)-transacties, van 13.800 naar 15.500. Ondanks de sterke aanwezigheid van de XRPL in de gedecentraliseerde financiën (DeFi) en NFT-ecosystemen, worden ze vaak overschaduwd door topconcurrenten zoals Ethereum en Solana. Er zijn echter tekenen dat deze trend begint te keren.

Introductie van XRPL Sidechains

De gegevens van Messari brachten een andere belangrijke ontwikkeling in het XRP-ecosysteem aan het licht, namelijk de uitbreiding van XRPL sidechains. Het introduceerde onlangs twee opmerkelijke protocollen, Coreum en Root Network. Deze protocollen spelen een cruciale rol om XRPL-ontwikkelaars en -gebruikers de gewenste programmeerbaarheid te bieden. Coreum legt de nadruk op ecosysteembeveiliging, terwijl Root Network zich richt op het stimuleren van metaverse innovaties.

Lopende rechtszaak weerhoudt ontwikkelaars niet

Ondanks de uitdagingen als gevolg van de lopende rechtszaak met de SEC, heeft Ripple gezien dat ontwikkelaars binnen zijn ecosysteem hard werken om de adoptie ervan te bevorderen. De groei die is waargenomen in essentiële operationele aspecten van het XRPL weerspiegelt de vooruitgang die het boekt bij het bieden van duurzame waarde en nuttigheid.

Met een sterke focus op tokenisatie van onroerend goed en toegewijd onderzoek naar blockchain-technologie, heeft Ripple solide fundamenten die het potentieel hebben om substantiële groei en innovatie op de lange termijn te stimuleren.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Kan Ripple (XRP) spoedig 1 dollar worden?
Mogelijke schikking in Ripple vs. SEC rechtszaak verwacht op 25 Juli
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen