Regulatie Nieuws

SEC Thailand wil crypto-leningen mogelijk verbieden

Naar verluidt bereidt de Securities and Exchange Commission (SEC) van Thailand zich voor op het nemen van enkele radicale maatregelen. Dit in de nasleep van de crashes van crypto-leenplatforms in de zomer van 2022. De Thaise SEC is van plan cryptoplatforms te verbieden om digitale activabewaardiensten aan te bieden of te ondersteunen.

Beschermen van grote publiek

Dit maakte de Thaise SEC bekend op hun website. Er zal tot en met 17 oktober gevraagd worden naar meningen, waarna een keuze gemaakt zal worden.

Met het plan zullen in principe alle uitzet- en uitleendiensten van de ‘digital asset business operators’ verboden worden, om handelaren en het grote publiek te beschermen tegen de ‘risico’s van dergelijke transactieaanbieders’.

Er zullen via hoofdpunten gewerkt worden. Hieronder valt bijvoorbeeld dat exploitanten verboden worden om digitale activa te deponeren met de belofte om rendementen uit te betalen. Zelfs wanneer de opbrengsten die gegenereerd worden niet afkomstig zijn van een groeiende waarde van de activa, maar van het promotiebudget. Ook reclame voor dergelijke diensten zullen verboden worden.

Meerdere crypto-leenplatforms in problemen

Eerder deze zomer kwamen diverse crypto-leenplatforms in de problemen. Dit vanwege de ineenstorting van de markt. Ook in Thailand ging een crypto-exchange genaamd Zipmex vanwege deze redenen failliet. Zij moesten in juli hun opnames opschorten.

In september beschuldigde de SEC crypto-exchange van het niet-naleven van lokale wetten. De zaak werd verwezen naar de lokale politie. De toezichthouder beweert verder dat Zipmex geen informatie verstrekt heeft over digitale wallets en cryptotransacties in overeenstemming met de Digital Assets Act van het land.

Als slot zal de SEC vanaf oktober ook strengere advertentieregels invoeren voor alle cryptocurrency gerelateerde bedrijven die in het land actief zijn. Zo zullen dergelijke bedrijven zullen reclame die rechtstreeks reclame maakt voor cryptocurrency moeten beperken tot ‘officiële kanalen’ zoals hun eigen websites en zullen details van advertenties en uitgaven, inclusief het gebruik van social media influencers en bloggers en hun voorwaarden, moeten overhandigen aan de SEC. Het is niet bekend of dit verbod altijd zal blijven gelden mocht het worden ingevoerd.

Regulatie nieuws

Kim Kardashian moet $1.26 miljoen betalen aan SEC vanwege crypto promotie Kim Kardashian moet $1.26 miljoen betalen aan SEC vanwege crypto promotie
De impact van Amerika’s Minister van Financiën op de cryptomarkt De impact van Amerika’s Minister van Financiën op de cryptomarkt
Kazachstan lijkt klaar voor de legalisering van crypto Kazachstan lijkt klaar voor de legalisering van crypto
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten