Security Exchange Committee SEC. Independent agency of the United States federal government
Regulatie

SEC verschuift deadlines voor vier Bitcoin ETF-aanvragen naar eind 2021

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft de deadlines voor vier Bitcoin ETF-aanvragen verschoven naar eind 2021.


De SEC stelt opnieuw deadlines voor Bitcoin ETF aanvragen uit

De ETF aanvragen, die nu dus worden uitgesteld, zijn: de Valkyrie XBTO Bitcoin Futures Fund (uitgesteld tot 8 december), de Kryptocoin Bitcoin ETF (uitgesteld tot 24 december), de WisdomTree Bitcoin Trust (uitgesteld tot 11 december) en de Global X Bitcoin Trust (uitgesteld tot 21 november). Deze aanvragen behoren tot meer dan een dozijn aan openstaande Bitcoin ETF-aanvragen bij de SEC.

Een ETF is een type effect dat is gekoppeld aan een activa (of mandjes daarvan), waarvan aandelen kunnen worden genoteerd en verhandeld op traditionele beurzen. In het geval van een Bitcoin ETF is de onderliggende activa de Bitcoin. Op deze manier stellen Bitcoin ETF’s institutionele beleggers in staat blootstelling te krijgen aan de cryptomunt zonder ze daadwerkelijk te kopen of vast te houden.

Terwijl de financiële waakhond van Amerika de aanvragen al jarenlang tegenhoudt, heeft Canada al vier officieel goedgekeurde Bitcoin ETF’s.


Een Bitcoin ETF in Amerika komt steeds dichterbij

Als het gaat om crypto-ETF’s, houdt de SEC de aanvragen vooral tegen vanwege het gebrek aan transparantie, marktmanipulatie, liquiditeitsproblemen en het feit dat Bitcoin een nieuw type activum is dat behoorlijk verschilt van alles wat eerder kwam.

Toch lijkt een dergelijke Bitcoin ETF steeds dichterbij te komen, zo vertelt Sui Chung, CEO van CF Benchmarks.

“In tegenstelling tot een paar jaar geleden, toen de meeste Bitcoin ETF aanvragen afkomstig waren van startups, zijn de aanvragers van vandaag veel groter en beter uitgerust voor een dergelijke onderneming. Ik denk dat veel van de zorgen van de SEC worden weggenomen als bedrijven met veel ervaring de ETF’s verzorgen.”