Security Exchange Committee SEC. Independent agency of the United States federal government
Regulatie

SEC vertraagt besluit over Kryptoin’s Bitcoin ETF-aanvraag

De SEC heeft opnieuw een Bitcoin ETF-aanvraag uitgesteld. Kryptoin zal nog 45 dagen moeten wachten voordat de toezichthouder een beslissing neemt. 


Besluit vertraagd tot 27 juli

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft haar beslissing over het indienen van een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) van Kryptoin uitgesteld tot 27 juli. Investeringsmaatschappij Kryptoin diende in oktober 2019 voor het eerst een aanvraag in voor een Bitcoin ETF.

In een bericht zei de SEC: 

“De Commissie vindt dat het passend is om een ​​langere periode aan te wijzen waarbinnen actie moet worden ondernomen tegen de voorgestelde regelwijziging, zodat zij voldoende tijd heeft om de voorgestelde regelwijziging en de ontvangen opmerkingen in overweging te nemen”.

De voorgestelde ETF zou echte Bitcoin bevatten in plaats van een derivaat dat alleen de prijs van de munt volgt. Deze aanvraag van Kryptoin sloot zich destijds aan bij soortgelijke aanvragen van Wilshire Phoenix en Bitwise. Sindsdien is de aanvraag van Wilshire echter afgewezen door de SEC. Bitwise heeft de aanvraag in januari 2020 ingetrokken.

In april 2021 heeft Kryptoin wijzigingen aangebracht in de aanvraag. De investeringsmaatschappij wil alle serviceproviders erin opnemen die zouden helpen bij het lanceren van de Bitcoin ETF. Gemini, een Amerikaanse exchanges onder leiding van de Winklevoss-tweeling, is gepland om Bitcoin voor dit product in bewaring te nemen. 


ETF-aanvragers blijven hoopvol

Tot op heden heeft de SEC alle aanvragen voor een Bitcoin ETF afgewezen. Dat heeft echter het enthousiasme van aanvragers niet getemperd. In mei diende ETF-aanbieder voor landbouwgrondstoffen Teucrium zijn eigen aanvraag in voor een Bitcoin ETF, terwijl de SEC de officiële beoordeling van aanvragen door Skybridge en Fidelity begon.

In maart 2020 vertelde Skybridge mede-oprichter Anthony Scaramucci dat hij hoopvol was dat tegen het einde van het jaar een Bitcoin ETF zou worden goedgekeurd, met de benoeming van Gary Gensler als SEC-voorzitter. “Ik hoop dat met de introductie van Gary Gensler nu in de regelgevende rubriek, en mijn begrip van waar hij vandaan komt, hoewel ik hem niet persoonlijk ken, is dat we mogelijk een ETF kunnen krijgen tegen het einde van het jaar,” zei Scaramucci.