Bitcoin

SEC-voorzitter toont ondersteuning voor op futures gebaseerde Bitcoin ETF’s

De SEC-voorzitter genaamd Gary Gensler zei in een toespraak dat de regelgevende instantie zal gaan kijken naar de ondersteuning van op futures gebaseerde Bitcoin ETF’s.


“Regelgeving moet meegroeien met de nieuwe crypto technologie”

De voorzitter van de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten heeft een aantal positieve updates over ETF’s aangekondigd. Gensler zei tijdens zijn toespraak op de ‘Futures of Asset Management-conferentie’ dat hij gelooft dat er een plaats is voor Bitcoin ETF’s op basis van futures.

Gensler benadrukt wel dat hij niet namens de SEC spreekt en dat de standpunten van hemzelf zijn. Wel vertelde dat het bureau kennis heeft genomen van nieuwe technologieën en praktijken waaronder cryptocurrencies en dat de regelgevende instantie mee moet groeien met de nieuwe technologie.

Na enkele niet-crypto-marktgerelateerde ontwikkelingen te hebben doorgenomen, noemt Gensler als laatste investeringsvehikels die blootstelling aan crypto-activa bieden. Hij verwijst naar het uitgebreide aantal beleggingsfondsen die hebben geïnvesteerd in de bitcoin-futures van de CME. Hij is van mening dat, in combinatie met de federale wetgeving, de investeringshandelingen van de afgelopen jaren beleggers bescherming kunnen bieden voor deze vehikels.

Gensler en de SEC zijn geen vreemden voor dergelijke investeringsvehikels, aangezien de SEC meerdere ETF-aanvragen heeft gekregen die wachten op een beslissing. De algemene overtuiging is dat de Amerikaanse autoriteiten een regelgevend kader aan het voorbereiden zijn, waarna de SEC een beslissing zal nemen. In zijn toespraak zegt Gensler dat het personeel de aanmeldingen van op futures gebaseerde crypto-ETF’s zal onderzoeken.


Amerika staat op het punt om regelgeving aan te kondigen

Bitcoin ETF’s kunnen een grote stimulans zijn voor de markt. Er is namelijk een grote hoeveelheid beleggers die twijfelen om te investeren vanwege de technische kennis die daarvoor nodig is. Hoewel exchanges en financiële instellingen het gemakkelijker dan ooit maken om kapitaal in crypto te stoppen, blijft het voor velen een te lastig verhaal.

Maar Gensler en anderen maken zich zorgen over blootstelling aan een volatiele markt die ook potentieel kwetsbaar is voor marktmanipulatie. Toch lijkt Amerika nu op het punt te staan om eindelijk duidelijke regelgeving aan te kondigen rondom cryptocurrencies. Gek genoeg lijken vooral stablecoins een belangrijk punt van zorgen. Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft de leiding in deze kwestie.

Of Gensler trouwens echt zo positief is over crypto’s en innovatie als hij doet lijken is maar de vraag. Voor nu zien crypto investeerders de voorzitter namelijk vooral als een blok aan het been. Dit is duidelijk te zien aan de rechtszaak die de SEC is gestart tegen Ripple.

Bitcoin nieuws

SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Bitcoin-transactieomzet overtreft Ethereum in aanloop naar Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving