SEC
Regulatie

SEC wil $158 miljoen extra om ‘Wilde Westen’ van cryptomarkten aan te pakken

In een recente ontwikkeling heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aan het Congres voorgesteld om voor het begrotingsjaar 2025 een extra 158 miljoen dollar uit de federale begroting vrij te maken.

Deze verhoging is bedoeld om de significante groei en veranderingen binnen de financiële markten het hoofd te bieden, met een speciale focus op de uitdagende cryptomarkten.

SEC Budget van bijna 2.6 miljard dollar

Volgens de Congressional Budget Justification van 11 maart 2023, beoogt de SEC een totaal budget van 2,594 miljard dollar voor 2025. Dit betekent een stijging ten opzichte van de 2,436 miljard dollar die voor 2024 was aangevraagd. Gary Gensler, voorzitter van de SEC, benadrukte in het document de snelle technologische transformaties die de huidige markten en bedrijfsmodellen beïnvloeden. Hij wees op de dynamische verandering in de wijze waarop communicatie tussen investeerders plaatsvindt, variërend van Reddit-forums tot de invloed van beroemdheden. Gensler uitte met name zorgen over de ‘Wilde Westen’ aard van de cryptomarkten, die gekenmerkt wordt door wijdverbreide non-compliance en hoge speculatie, waardoor investeerders hun kapitaal riskeren.

De SEC-voorzitter waarschuwde dat deze veranderingen de kans op wangedrag verhogen en benadrukte de noodzaak voor de SEC om als toezichthouder adequaat te kunnen optreden tegen malafide actoren in de markt. Om deze uitdagingen aan te gaan, plant de SEC om haar personeelsbestand uit te breiden naar 5.621 posities in 2025, een stijging ten opzichte van de doelstelling van 5.473 posities voor 2024.

Beter omgaan met ‘kritieke en evoluerende risico’s’

Specifiek wil de Division of Examinations (EXAMS) van de SEC 23 extra posities financieren om beter om te gaan met ‘kritieke en evoluerende risico’s’, inclusief die gerelateerd aan crypto-activa en nieuwe financiële technologieën. Het Office of Investor Education and Advocacy (OIEA) heeft verzocht om extra middelen om zich te richten op vragen en klachten over fraude met crypto-activa, terwijl het Office of the General Counsel (OGC) twee extra posities nodig heeft voor juridische ondersteuning en het klokkenluidersprogramma.

In haar prestatierapport voor 2023 claimt de SEC dat het 28 van haar 36 prestatiedoelstellingen heeft bereikt of overtroffen, ondanks dat sommige doelstellingen niet behaald werden. De prestatiedoelstellingen omvatten het behalen van een specifiek aantal onderzoeken en het winnen van rechtszaken op basis van ten minste één claim. In 2023 voerde de SEC 46 crypto-gerelateerde handhavingsacties uit, een significante toename ten opzichte van het aantal acties in 2021, maar nog steeds minder dan 6% van het totaal aantal handhavingsacties dat jaar.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Oklahoma voert nieuwe wetgeving in voor Blockchain en Digitale Activa
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten