Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

SEC wil niet dat advocaat van 67 duizend Ripple investeerders zich mengt in rechtszaak

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft om verlenging van de termijn gevraagd om bezwaar te kunnen maken tegen het recente ‘amici-verzoek’ van advocaat John Deaton. De SEC wil namelijk niet dat de advocaat, die 67.300 XRP investeerders vertegenwoordigd zich mengt in de rechtszaak.

De SEC vraagt om uitstel

Advocaat John Deaton wil 67.300 Ripple investeerders een stem geven in de slepende rechtszaak van Ripple Labs tegen de SEC. De SEC ziet hier echter niks in en wil het verzoek van de advocaat tegenhouden. Om dit te doen moet de SEC bezwaar maken en natuurlijk kost dat allemaal weer veel tijd.

De Securities and Exchange Commission heeft dan ook voor uitstel gevraagd. Uit de motie van de SEC blijkt dat ze willen dat de rechtbank de termijn verlengt tot 7 juni 2022, zodat de instantie op de juiste manier bezwaar kan maken tegen het verzoek van advocaat Deaton.

De SEC vertelde dat ze het bezwaarschrift waarschijnlijk rond 30 mei klaar hebben, maar aangezien dan de ‘Memorial Day’ vakantie start zal het bezwaarschrift pas ingeleverd worden op 7 juni.

Zowel Ripple en advocaat Deaton lijken zich niet te verzetten tegen de vraag om uitstel van de SEC. In een uittreksel van de motie is te lezen:

“Beklaagden hebben de SEC laten weten geen bezwaar te hebben tegen dit verlengingsverzoek, zolang de SEC ermee instemt dat een reactie van gedaagden uiterlijk op vrijdag 10 juni 2022 zal zijn. De SEC heeft geen bezwaar tegen deze voorgestelde deadline”.

Een belangrijk besluit

Advocaat Deaton, die dus meer dan 67 duizend Ripple investeerders vertegenwoordigd, wil zich mengen in de rechtszaak om te kunnen reageren op één van de getuigen van de SEC. Deze getuige is Patrick B. Doody. Hij zal naar verwachting aan de rechtbank vertellen wat XRP investeerders volgens hem motiveerde om de cryptomunt te kopen tijdens de ICO in 2013.

Hoewel het nnog niet duidelijk is wat Doody zou verklaren, wordt verwacht dat Doody zal zeggen dat Ripple-investeerders investeerden omdat ze in de toekomst een enorm rendement zouden kunnen behalen wanneer ze het token kochten.

Als deze claim standhoudt, wordt de XRP-verkoop van Ripple in 2013 wellicht als een security beschouwd en zou de zaak worden gesloten en verliest Ripple. Ripple Labs zou dan een reeks sancties opgelegd krijgen.

Of Deaton dit mag weerleggen aan de hand van verklaringen van zijn 67.300 cliënten is nog maar de vraag. Hij heeft namelijk eerst goedkeuring nodig van de rechtbank om een verzoekschrift in te dienen.

Ripple nieuws

Ripple overweegt het failliete crypto-leenplatform Celsius over te nemen Ripple overweegt het failliete crypto-leenplatform Celsius over te nemen
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
Ripple verzoekt om authenticatie van cruciale video’s, SEC weigert toestemming Ripple verzoekt om authenticatie van cruciale video’s, SEC weigert toestemming
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten