Bitcoin Nieuws

Senaat in New York keurt moratorium voor minen van Bitcoin goed

De Senaat in de Amerikaanse staat New York heeft een controversiële Proof-of-Work (PoW) miningverbod goedgekeurd. Dit verbod zorgt ervoor dat er geen nieuwe Bitcoin-miners bij mogen komen.

Geen verandering voor al bestaande miners

In april werd het miningverbod op PoW al aangenomen door de staatsvergadering. Het verbod is specifiek bedoeld om nieuwe mining-activiteiten in de staat in de aankomende 2 jaar te verbieden. Alle al bestaande miners mogen doorgaan met hun activiteiten zoals ze dat nu al doen.

Nu gaat het wetsvoorstel naar het kantoor van de gouverneur, dat, eenmaal goedgekeurd, van New York de eerste staat in de Verenigde Staten zou maken die een moratorium op cryptocurrency-mining zou instellen.

Het enige grote verschil is dat wanneer een mining-bedrijf gedurende deze 2 jaar een licentie moet verlengen, deze niet verlengd zal krijgen. Elke nieuwe PoW-miningoperatie na deze 2 jaar zal alleen een licentie ontvangen wanneer zij 100% hernieuwbare energie gebruiken.

Grote hoeveelheid stroom bij PoW

Het Proof-of-Work-consensusmechanisme wordt voornamelijk door Bitcoin-miners gebruikt. Het wordt beschouwd als één van de veiligste en meest gedecentraliseerde manieren van mining. Deze methode geeft echter één groot nadeel mee: de hoeveelheid energie die nodig is om dit allemaal draaiende te houden.

Diverse senatoren die nog geen duidelijke beslissing hadden gemaakt, maakte zich wel zorgen over de CO2-uitstoot die hierbij komt kijken, een belangrijke reden voor het verbod.

Focus op hoge energieverbruik

Wereldwijd richten beleidsmakers zich vaak enkel en alleen op het hoge energieverbruik van Bitcoin-miners en negeren hiermee het feit dat een aanzienlijk deel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Ook in in New York is dit het geval, waar circa 50% van de energie al geproduceerd wordt uit volledig hernieuwbare bronnen.

Het Europees Parlement stelde een soortgelijk PoW-miningverbod voor, maar wijzigde het voorstel om het verbod op te heffen te midden van toenemende publieke controle.

Enkele experts zijn van mening dat het besluit van New York om PoW-mining te verbieden een domino-effect kan creëren en dat andere staten zouden kunnen volgen. Op zijn beurt zou dit niet goed zijn voor de hash-snelheid die de Verenigde Staten nu vertegenwoordigt. Circa 38% van de mijnkracht van het netwerk wordt in de Verenigde Staten opgewekt.

Bitcoin nieuws

<strong>Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?</strong>” title=”<strong>Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?</strong>” width=”322″ height=”165″/>
        </figure>
      </a>
    </header>

    <article>
      <a href=

Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?

Het drama rondom FTX is nog altijd in volle gang, maar de impact op de koersen lijkt grotendeels voorbij.

Inkomsten van Bitcoin-mining op laagste niveau sinds 2 jaar
Hoe laag kan de Bitcoin koers gaan?
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten